لوله بتنی

لوله بتنی

لوله بتنی، بعنوان قدیمی ترین لوله مورد استفاده توسط انسان، در دو مدل مسلح و غیرمسلح استوانه ای است ساخته شده از سیمان (بتن) و میلگرد (در مدل غیرمسلح فاقد میلگرد) که از هزاران سال قبل برای انتقال آب و فاضلاب از آن استفاده می گردیده است.

در شهرها با میزان تردد بالای انسان و ماشین آلات و… هیچگاه به آنچه که در لایه‌های زیرین زمین قرار دارد تا آب و فاضلاب ناشی از باران و طوفان و کاربردهای صنعتی و خانگی و… را با طیب خاطر و با کمترین میزان خطر و حوادث انتقال دهد، دقت نکرده ایم. استفاده از خطوط فاضلابی با طول عمر بالا و با کیفیت و عملکرد عالی جهت داشتن شهری سالم، ایمن و تمیز الزامی می‌باشد. لوله بتنی یکی از همان مواردی است که برای هزاران هزار انسان قابل تامل و تفکر نیست. اما افرادی که با شبکه‌های آب و فاضلاب و… سر و کار دارند؛ شناخت دقیقتری از لوله‌های بتنی نیز دارند.

جمع آوری و نقل و انتقالات شیرابه‌های زباله‌ها، مسیر دهی صحیح رواناب ها، آب باران و طوفان و سیل، انتقال آب های ویژه آبیاری در بخش کشاورزی و… با استفاده لوله بتنی امری اقتصادی در بودجه انسان‌ها محسوب می‌گردد.

بیشترین خاستگاه لوله بتنی در پروژه‌های عمرانی در حد کلان در شهرهای کوچک و بزرگ می‌باشد. لوله‌های بتنی به سبب سنگینی توسط واحدهای شخصی شاید زیاد استفاده نگردد. اما طول عمر بیش از 100 سال، لوله‌های بتنی را به یکی از محبوب‌ترین انواع لوله‌ها در پروژه‌های دولتی و نیمه دولتی تبدیل کرده است.

یکی از رایج‌ترین انواع لوله‌های بتنی، لوله‌های بتنی مسلح با علامت اختصاری RCP می‌باشد. بتن مسلح برای قرنها یک ماده رایج برای تولید لوله در سیستمهای انتقال آب بوده است. خود بتن برای مدت طولانی تری به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته است (در واقع چند هزار سال است که از بتن در موارد مختلف استفاده می‌گردد.) لوله بتنی مسلح یک محصول بسیار پایدار با طول عمر ثابت بیش از 100 سال است.

لوله بتنی مسلح (RCP) چیست؟

لوله بتنی مسلح

لوله بتنی مسلح نوعی لوله ساخته شده از بتن و قفسه میلگرد می‌باشد که در قطر 600 تا 3000 میلیمتر با استفاده از روش ویبره و پرس و در 5 دسته قابل تولید می‌باشد. میزان میلگرد مورد استفاده در ساخت لوله بتنی مسلح تولیدی شرکت پایپ گستر بر اساس ضخامت و قطر لوله بتنی تعیین می‌گردد.

این دسته از لوله‌های بسیار مقاوم در شاخه‌هایی با طول 2 و 2.5 متر تولید می‌گردد و وزن لوله بتنی مسلح از 1تن تا بیش از 11 تن ادامه خواهد داشت. در هر تریلی بسته به قطر لوله و وزن لوله، می‌توان تعداد شاخه‌های مشخصی را بارگیری نمود. از مدلهای مسلح برای هدایت جریان سیالات از جمله آب در زیر زمین استفاده می‌شود.

همچنین لازم به یادآوری است که لوله بتنی مسلح بر اساس استاندارد ASTM-C76، DIN، BS تولید می‌گردد. این لوله‌ها معمولاً در توسعه راه‌ها و سایت‌ها استفاده می‌شوند، زیرا برای انتقال حجم بسیار زیادی از سیالات طراحی و برای مقاومت در برابر فشارهای محیطی ساخته شده‌اند.

مزایای استفاده از لوله بتنی مسلح

  • استحکام بالا
  • قدرت تنشی و مکانیکی بالا
  • قابلیت اطمینان

این لوله‌کشی برای پروژه‌های زیرساختی از جمله کانال‌های فاضلاب بهترین گزینه انتخابی است. لوله بتنی مسلح می‌تواند مقادیر زیادی از هر گونه رواناب، سیل یا موج طوفان را مدیریت کند و با خیال راحت آن را از واحدهای شهر یا صنعت به مکانی دیگر انتقال دهد. به دلیل انعطاف پذیری ذاتی، بتن مسلح حتی توسط رویدادهای مخرب و عوامل استرس زا نیز مقاومت بالایی خواهد داشت. لوله بتنی مسلح دارای دوام چشمگیر، پایداری و طول عمر اثبات شده 100 ساله است که به تاسیسات اجازه می دهد تا سال ها کارآمد و موثر از آنها استفاده نمایند. این بدان معنی است که ساکنان و کاربران جاده با بازسازی غیر ضروری زیرساخت یا تعویض لوله درگیر نخواهند بود.

از لوله بتنی مسلح در کجا استفاده می‌شود؟

لوله بتنی مسلح یک گزینه و انتخاب ایده آل برای هر پروژه شهری است، زیرا از قوی‌ترین و بادوام‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت آن استفاده شده است. در عین حال مواد و متریال مصرفی دارای فراوانی بیشتر و قیمت کمتری می‌باشد. به دلیل طول عمر ثابت و بالای لوله بتنی مسلح می‌توان از آنها در پروژه‌های بزرگ به شرح زیر استفاده نمود:

  • تخلیه آب طوفان و باران
  • استفاده بعنوان آبشار در زیر جاده‌ها
  • استفاده بعنوان تونل
  • انتقال فاضلاب بهداشتی
  • استفاده بعنوان منهول

طول عمر لوله بتنی مسلح

ثابت شده است که لوله بتنی طول عمر بسیار بالایی دارد. شما می‌توانید انتظار داشته باشید این نوع لوله‌های حداقل 100 سال و حتی تا 150 سال بدون نقص به فعالیت خود ادامه دهند. به دلیل قدرت، دوام، پایداری و انعطاف پذیری ذاتی RCP در برابر عوامل محیطی، در آینده نیز دوام خواهد داشت. لوله بتنی می‌تواند حجم مایعات و بارهای خارجی زیادی را تحمل کند، بنابراین طول عمر زیاد آن به بدین گونه بوده که اختلال کمتری در محیط و کاربران جاده وارد میکند و از جهتی خط لوله بتنی به اندازه موارد دیگر لوله‌ها همچون کاروگیت پلی اتیلنی و فلزی، نیازی به تعویض یا تعمیر مکرر ندارد.

تاریخچه تولید لوله بتنی

بتن ماده و متریال تقریبا قدیمی بوده است که مصریان و رومی ها هزاران سال پیش از آن استفاده می کردند. بنابراین، جای تعجب نیست که بسیاری از نیازهای ساختمانی و پروژه‌های زیرساختی حیاتی ما با بتن تولید می‌گردد. یکی از اولین کاربردهای ثبت شده بتن به امپراتوری روم، حدود قرن دوم قبل از میلاد باز میگردد.

آنها شروع به مخلوط کردن خاکستر آتشفشانی، آهک و سنگدانه‌ها کردند تا اولین بتن واقعاً مؤثر را ایجاد کنند. از این مخلوط بتن اصلی، رومی‌ها توانستند گونه‌ای به نام پوزولانا را با هم مخلوط کنند که در غوطه‌ور شدن در آب دریا عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت. استفاده پوزوولانا در ساخت بندر دریایی سزاریا ماریتیما اولین نمونه شناخته شده فناوری بتن زیر آب است.

اولین کاربرد زیرزمینی لوله‌های بتنی برای مدیریت جریان آب و فاضلاب نیز به رومیان نسبت داده می‌شود. زمانی که روم باستان برای سیستم خندق فاضلاب سطحی بیش از حد پرجمعیت شد، کار بر روی یک لوله بتنی عظیم زیرزمینی آغاز شد که باتلاق‌های محلی را تخلیه می‌کرد تا زباله‌های رم را حذف کرده و به رودخانه تیبر منتقل کند و بنابراین، کلوآکا ماکسیما (به معنی “بزرگترین فاضلاب”) در حدود 300 سال قبل از میلاد به عنوان سیستم فاضلاب اصلی رم ساخته شد. این سازه‌های بتنی حتی با قرار گرفتن مداوم در معرض آب و فرسایش مایع، محکم باقی می‌مانند.

حدود دو هزار سال بعد، جان اسمیتون راه کارآمدتری برای تولید آهک هیدرولیک برای سیمان کشف کرد. در دوران مدرن تر، پیشرفت بزرگی در سال 1793 صورت گرفت، شخصی به نام جوزف آسپدین، سیمان پرتلند را اختراع کرد. اولین ساختمان آپارتمانی با استفاده از بتن مسلح شده با فولاد در پاریس ساخته شد. اما اولین ظهور لوله‌های فاضلابی بتنی به شکل امروزی در ایالات متحده آمریکا در اواسط قرن نوزدهم به وجود آمد. جوزف مونیر بتن تقویت شده با سیم را ایجاد کرد و اولین حق ثبت اختراع خود را برای تولید لوله بتن مسلح شده با آهن به دست آورد.

لوله بتنی فاضلابی

لوله بتنی فاضلابی

سیستمهای فاضلاب شهری یکی از جنبه‌های برنامه ریزی ضروری هر کلان شهر است. فاضلاب یک محصول پسماند تضمین شده در هر جامعه ای است و برنامه ریزان شهری باید برای انتقال فاضلاب از لوله‌هایی با عمر و ماندگاری بالا استفاده کنند. از آنجا که لوله بتنی به دلیل استحکام، عملکرد بسیار بالا و انعطاف پذیری خوبی شناخته شده است؛ از آنها می‌توان برای انتقال فاضلاب شهری و کاربردهای ساختمانی استفاده نمود.

در این قست پیشنهاد می‌شود صفحه لوله کاروگیت فاضلاب را نیز مطالعه فرمائید.

لوله بتنی جهت زهکشی شهری

زهکشی آب باران ها روان‌آبها و سیل و… طوفان یکی دیگر از موارد استفاده از لوله بتنی می‌باشد و باید به گونه ای طراحی شود که نرخ جریان زهکشی مناسب در مواقع اضطراری را مدیریت کند، به خصوص اگر شهر در منطقه مستند سیل، طوفان یا بادهای موسمی قرار دارد. برای سیستمهای آبریز شهری داشتن محل مناسب در سرعت شیب مجاز و هیدرولیک کانال باز برای مقابله با هرگونه حرکت آب اضافی ضروری است. این دسته از لوله‌ها جریان آب سنگین با حداقل فرسایش و وابستگی به خاک را امکان پذیر می‌کند و آن را برای زهکشی طوفان ایده آل می‌کند.

پیشنهاد می‌شود صفحه لوله زهکشی را مطالعه فرمائید.

لوله بتنی در ساخت و ساز

جدای از جابجایی آب غیر آشامیدنی در داخل شهرها، از لوله بتنی می‌توان برای انتقال آب غیر قابل شرب زیرزمینی در فواصل طولانی استفاده می‌شود. از آنجایی که آنها را می‌توان در شرایط ترانشه یا خاکریز نصب کرد، کاربردهای فوق العاده متنوعی در ساخت و ساز دارد. حتی می‌توان آن را با جک یا میکرو تونل در زمانی که برش باز امکان پذیر نیست نصب کرد.

به عنوان مثال، پلک ها بخش مهمی از ساخت و سازهای حوزه راهداری هستند که در مناطقی قرار می‌گیرند که آب باید در زیر سازه‌های دست ساز جریان یابد. آنها باید بارهای فشار سنگین ناشی از ساخت و ساز در بالای خود، مقدار زیاد جریان آب در داخل و فشار ناشی از خاک اطراف و سایر مواد را تحمل کنند.

لوله‌های بتنی ویژه آبیاری

لوله بتنی با توانایی انتقال سریع و کارآمد مقادیر زیاد آب، راه حلی ایده آل در محیط های کشاورزی ارائه می‌کند. نصب این نوع لوله‌ها بصورت مدفون می‌تواند به بخش آبیاری و کاربردهای مدیریت زیست محیطی به جای استفاده از لوله کشی سطحی که باید با توپوگرافی ناهموار خاک های بافت دار مقابله کند؛ کمک کند. لوله‌های بتنی مدفون عاری از مسائل زیست محیطی مانند یخ زدگی، انسداد، یا تداخل جاده هستند که سیستمهای آبیاری کانال باز یا لوله کشی بالای زمین در معرض آن قرار می‌گیرند.

نصب لوله بتنی

نصب لوله‌های بتنی

هنگام نصب لوله بتنی به حداقل 4 الی 5 نیروی متخصص نیاز می‌باشد. کارگران به طور ایمن لوله را مدیریت می کنند و با کمک جرثقیل یا بیل مکانیکی آن را در جای خود پایین می آورند. انتهای اسپیگوت لوله بتنی معمولاً در انتهای لوله قبلی نصب شده قرار می‌گیرد. قرار دادن و پیوستن بخش های مختلف لوله بتنی به درستی و ایمن ضروری است. یک سیستم لوله ای که به درستی نصب شده باشد، می‌تواند در برابر فشارهای خارجی، ملاحظات محیطی و خوردگی مقاومت کند و مدت زمان طولانی تری بدون هیچ نقصی دوام آورد. مراحل نصب لوله بتنی به شرح زیر می‌باشد :

بسترسازی و حفر ترانشه

باید مطابق با دستورالعملهای تولید کننده، ترانشه محل نصب لوله ایجاد گردد. با توجه به ﺣﺮﮐﺖ ﻣﺎﯾﻊ ﺩﺭ ﺷﺒﮑﻪﻫﺎی ﺟﻤﻊﺁوﺭی ﻓﺎﺿﻼﺏ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺛﻘﻠــﯽ، ﭘﯿﻤﺎﻧﮑﺎﺭ ﺑﺎﯾﺪ به ﺷﯿﺒﻬﺎی ﻣﻨﺪﺭﺝ ﺩﺭ ﻧﻘﺸﻪﻫﺎی ﺍﺟﺮﺍﯾﯽ توجه نماید.

انتقال لوله بتنی به درون ترانشه

دقت کنید که نباید لوله ار از سر و ته حمل و به دورن ترانشه بگذارید چرا که موجب ترک و شکستگی می‌گردد. باید از بدنه، لوله را بلند کرده و در داخل ترانشه بگذارید. ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻟﻮﻟﻪﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﻓﺎﺿﻼﺑﯽ ﺑﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﺗﺮﺍﻧﺸﻪ در سایزهای و اقطار کمتر توسط دست امکان پذیر می‌باشد. ﺑﺮﺍی ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻟﻮﻟﻪﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﻓﺎﺿﻼﺑﯽ بزرگتر به داخل ترانشه ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﺟﺮﺛﻘﯿﻞ و ﺳﺎﯾﺪﺑﻮﻡ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ نمود.

اتصال لوله‌ها به یکدیگر

بر اساس دستورالعملهایی که تولید کننده به هنگام تحویل کالا به شما ارایه می دهد، اقدام به اتصال شاخه‌ها به یکدیگر نمایید. دقت کنید که ﻗﻄﺮ ﻟﻮﻟﻪ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩﺍی ﺯﯾﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﺁﻥ جهت اتصال ﻣﺸﮑﻠﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺍﺟﺮﺍﯾﯽ و ﺍﯾﻤﻨﯽ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻧﻨﻤﺎﯾﺪ.

رعایت قوانین ﻟﻮﻟﻪﮔﺬﺍﺭی ﺩﺭ ﻗﻮﺱ

ﻟﻮﻟﻪﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﻓﺎﺿﻼﺑﯽ در برخی موارد ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﺍﺯ ﻣﺤﻮﺭ ﻟﻮﻟﻪ و ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻗﻮﺱ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﺯﺍوﯾﻪ ﻣﺠﺎﺯ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ و ﻗﻄﺮ ﻟﻮﻟﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﺎﺭﺧﺎﻧﻪ ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﺍﻋﻼﻡ ﻣﯽﺷﻮﺩ.

ﺑﺮﺵ ﻟﻮﻟﻪﻫﺎ

ﻟﻮﻟﻪﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻟﺰوﻡ و ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ وﺳﺎﺋﻞ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﺮﺵ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﺮﺵ لوله را بصورت ﻋﻤﻮﺩ ﺑﺮ ﻣﺤﻮﺭ ﻟﻮﻟﻪ و توسط دستگاه مخصوص برش ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﻮﺩ.

ﺧﺎﮐﺮﯾﺰی ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﯽ

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻃﻮﻝ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﻫﺮ ﺷﺎﺧﻪ ﺍﺯ ﻟﻮﻟﻪﻫﺎی ﺑﺘﻨﯽ ﻓﺎﺿﻼﺑﯽ، ﭘﯿﻤﺎﻧﮑﺎﺭ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﻗﺖ ﮐﺎﻓﯽ ﺩﺭ ﺧﺎﮐﺮﯾﺰی ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﯽ ﻣﻌﻤﻮﻝ ﺩﺍﺭﺩ ﺗﺎ ﺿﻤﻦ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺍﺯ ﺑﻠﻨﺪ ﺷﺪﻥ و ﯾﺎ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻟﻮﻟﻪﻫﺎ ﺩﺭ ﺣﯿﻦ ﺁﺯﻣﺎﯾﺶ ﺁﺏﺑﻨﺪی، ﻣﺤﻞ ﺍﺗﺼﺎﻻﺕ ﻧﯿﺰ ﻗﺎﺑﻞ ﺭﺅﯾﺖ ﺑﺎﺷﺪ.

اتصالات لوله‌های بتنی

اتصالات لوله‌های بتنی

هر نوع اتصالات بتنی باید بتواند فشار، عوامل تنش‌زای ساختاری، فرسایش احتمالی و نگرانی‌های محیطی و سایر ملاحظات را تحمل کند. اتصالات برای محدود کردن جریان و نفوذ در یک سیستم بسته مهم هستند. اتصالات لوله بتنی دارای مزایای منحصر به فردی اعم از استحکام ذاتی، انعطاف پذیری، سفتی خاک و مقاومت در برابر نشتی می‌باشد. اتصالات بتنی برای کنترل موقعیت و فشرده سازی مواد یا واشرهای آب بندی طراحی شده اند. این سازه‌های بتنی بر اساس استانداردهای بین المللی ASTM تولید می‌شوند و طرح های اتصال مناسب پروژه را ارائه می دهند که می‌تواند شامل مزایای زیر باشد:

  • سهولت نصب
  • قدرت تحمل برشی یا جابجایی عمودی
  • تداوم خط لوله و جریان روان بدون وقفه.
  • مقاومت در برابر نفوذ آب های زیرزمینی یا مواد پس انداز
  • مقاومت در برابر خروج فاضلاب یا آب طوفان

مزایای لوله بتنی

چرا لوله‌های بتنی را انتخاب کنیم؟ در ادامه به برخی از مزایای لوله بتنی اشاره می کنیم تا پاسخ سوال خود را دریافت نمایید.

قابلیت استفاده در کاربری های مختلف

به سبب قیمت پایین بتن و طول عمر بالای این ماده، می‌توان از آن در کاربری های مختلف استفاده نمود. از طرفی در بلندمدت هزینه‌های تعمیر یا تعویض غیر ضرروی کاهش می یابد. در ادامه مهمترین مزایای لوله‌های بتنی عبارتند از :

  • هزینه و قیمت کمتر
  • انعطاف پذیری ساخت و ساز/طراحی
  • دوام و ماندگاری بیش از 100 سال
  • سهولت و ارزش نصب
  • عدم تخریب و آسیب زیست محیطی
  • عملکرد هیدرولیک عالی
  • غیر قابل اشتعال بودن بر خلاف لوله‌های پلی اتیلنی
  • تاب آوری بالا
  • استحکام – قدرت بالا
  • سهولت و ارزش نصب و کاهش مسولیت پیمانکاران
  • قابلیت اعتماد بالا به مواد بتنی
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و فرسایش و ساییدگی
  • کنترل کیفیت دقیق تر از سایر لوله‌ها

برتری لوله بتنی در مقابل لوله‌های پلی اتیلن

  • استحکام ساختاری در مقابل سفتی لوله
  • ظرفیت بارگیری دو برابر پس از نصب
  • عدم آسیب پذیری توسط خاکهای اطراف و بارهای وارده بر خلاف لوله‌های پلی اتیلنی

انواع لوله‌های بتنی

لوله‌های بتنی به دو نوع ساده و مسلح تقسیم می گردند. لوله‌های بتنی مسلح خود به انواع مختلفی تقسیم می‌گردد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:

لوله بتنی ساده

لوله بتنی ساده

لوله بتنی ساده از مواد سیمان ضد سولفاته بدون میلگرد ساخته می‌شوند و در اقطار 600 تا 900 میلیمتر تولید می‌گردد و طول شاخه نیز محدود می‌باشد. از لوله‌های بتنی ساده نمی‌توان در هر کاربردی استفاده نمود.

لوله بتنی اسپیگوت و سوکت

لوله‌های بتنی اسپیگوت نیز نوعی لوله بتنی مسلح ضد آب ویژه زهکشی هستند که برای فاضلاب شهری و فاضلاب طوفان و آبهای خاکستری استفاده می‌شود. یک مهر و موم ضد آب بر روی لوله نصب می‌شود و سپس انتهای اسپیگوت به سوکت لوله فشار داده می‌شود.

لوله بتنی پایپ جکینگ

لوله‌های بتنی جکینگ نوعی لوله تخصصی تونل زنی از تیپ بتن مسلح هستند، لوله بتنی جکینگ در یک شفت در پشت ماشین حفاری تونل (TBM) پایین می آید و سپس توسط جک های هیدرولیک به زیر زمین فشار داده می‌شود و بدون نیاز به حفر ترانشه، خط لوله ایجاد می‌کند.

لوله جک باید در برابر نیروهای فشاری عظیم جک های هیدرولیک مقاومت کند. لوله‌های جک با پوشش های فولادی نصب می‌شوند تا لوله را در طول ساخت تونل در یک راستا نگه دارند. این لوله‌ها بیشتر برای فاضلاب، انتقال آبهای سطحی و زهکشی و برای خطوط تاسیسات مسکن که در آن ترانشه‌های برش باز، امکان پذیر نیست استفاده می‌گردد. همچنین در نصب لوله جک همانند لوله‌های اسپیگوت و سوکت از آب بند Water Proof (ضد آب)استفاده می‌شود.

لوله‌های بتنی پایپ جکینگ در قطرهای 1 تا 4 متر در زمین‌های با شرایط و جنس خاک متفاوت، در طول‌های مختلف به کار گرفته می‌شود.

قیمت لوله بتنی

قیمت لوله بتنی

قیمت لوله بتنی بر اساس نوع لوله (ساده یا مسلح)، ضخامت سیمان، تعداد لایه‌های لوله مسلح، طول شاخه، محل کاربرد، افزودنی ها، کیفیت محصول خروجی و… برآورد می‌گردد.

لوله‌های بتنی دارای زبانه در هر دو مدل از قطر 400 تا 2000 میلیمتر در کارخانجات گروه صنعتی پایپ گستر موجود می‌باشد. جهت استعلام قیمت لوله بتنی می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس برقرار نمایید تا لیست قیمت لوله بتنی را در اختیار شما قرار دهند.

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

دیدگاه خود را وارد کنید.