دریچه منهول

دریچه منهول

دریچه منهول یا همان درب منهول، درپوشی است که برای پوشش دادن حفره آدمروها در سطح شهر، خیابان، جاده‌ها و… استفاده می‌شود. دریچه‌های منهول معمولا از دو بخش اصلی درب و قاب یا کلاف (طوقه) دور آن برای فیکس کردن دریچه فاضلاب بر روی زمین تشکیل شده‌اند. اجزای فرعی شامل قفل و دستگیره بنا به کاربرد و سفارش کارفرما قابل اضافه شدن به ساختار اصلی می‌باشند.

درب منهول بر روی منهول‌ها قرار می‌گیرند و عملاً راه دسترسی به تاسیسات زیرزمینی و شبکه‌های آب و فاضلابی، مخابراتی و… هستند. همچنین دریچه منهول پوششی است تا از افتادن اجسام و افراد و یا خودروها به داخل گودال آدم‌رو جلوگیری نمایند.

دریچه منهول چیست؟

دریچه منهول، درپوشی است از هر جنسی که بتوان با آن دریچه تولید نمود که بر روی حفره کانال های زیر زمینی قرار می‌گیرد و دسترسی به تاسیسات زیر زمینی را محدود به متخصصین دارای مجوز نماید. دریچه فاضلاب می‌تواند از جنس های بتنی، چدن خاکستری، پلی اتیلنی، کامپوزیت، پلیمری، چدن داکتیل، نانوکامپوزیت تولید شود.

با این تعریف می‌توان به راحتی متوجه شد در صورتی که از جنس مرغوبی در ساخت درپوش استفاده نشود، می‌تواند خسارتهای جبران ناپذیری داشته باشد. دریچه‌های فاضلاب برای استفاده ایمن و همچنین جلوگیری از ورود افراد بدون مجوز بدون کانال های دسترسی به تاسیسات زیر زمینی بکار میرود.

همچنین بر روی این دریچه‌ها حفره‌ای وجود دارد که برای بلند کردن راحت تر درپوش بوسیله دستگیره میتوان از آن استفاده کرد. اما حال این سوال وجود دارد که بهترین جنس برای تولید درب منهول چیست و دارای چه مزایاییست؟

تاریخچه درب منهول

استفاده از دریچه منهول به گذشته‌های دور بر می‌گردد. در گذشته، درب منهول به طور معمول از جنس چدن ساخته می‌شد. اما به توجه به افزایش قیمت ضایعات، میزان سرقت این دریچه‌های فاضلاب افزایش یافت. بنابراین نگرانیهایی برای جایگزین کردن متریال دیگری به جای چدن، بوجود آمد. در واقع متریال جایگزین بایستی دارای ویژگیهایی بیشتر و یا حداقل برابر با استحکام چدن داشته باشد.

با ظهور پلیمرها اما تمامی این معظلات به پایان رسید. بطوریکه درب منهول پلی اتیلن و کامپوزیتی نه تنها تمامی نیازهای استحکامی را فراهم می‌نمود. بلکه دارای قیمت و وزن به‌مراتب کمتری نیز بوده و جایگزین مناسبی برای دریچه‌های منهول چدنی باشند.

یافته‌های علمی نشان میدهد که در بیش از 2500 سال پیش، تمدن های بابل دارای آدم‌روهایی برای دسترسی به شبکه‌های فاضلاب بودند. همچنین کانالهای پیرامونی بنای تخت جمشید نیز حکایت از ایجاد شبکه‌های فاضلاب دارد. بمنظور عدم سقوط کارگران و عدم انتشار بوی نامطبوع، بر روی این شبکه‌ها دربهایی قرار میگرفت که در حکم درب منهول امروزی کاربرد داشت.

کاربردهای دريچه منهول

جنس مورد استفاده در ساخت دریچه فاضلاب در مکان‌های مختلف با هم متفاوت است. مثلا در پیاده روها، خیابانها، مناطقی که ماشین های سنگین عبور می‌کنند و یا سطوحی که ماشین‌های سنگین در آن ها می‌ایستند، باید از جنس های مختلف دریچه منهول استفاده کنیم.

برخی از موارد کاربرد درب منهول عبارتست از:

  • دريچه بازديد فاضلاب
  • دریچه چاه‌های جذبی و مجراهای جریان های پسابی. (فاضلاب نیمه یا تماماَ تصفیه شده)
  • دريچه مخابرات
  • درب منهول ایستگاه آتشنشاني
  • دريچه کنتور
  • دريچه شير و خط
  • درب منهول بازديد کنتور آب
  • فرودگاه‌ها و پادگانها (درب های مقاومت تر برای تحمل وسایل نقلیه سنگین)
  • گاهاَ برای سرپوش سپتیک تانک ها نیز از دریچه منهول استفاده میشود.

کلاس بندی درب منهول

کلاس بندی درب منهول در واقع به معنای میزان تحمل فشار از سوی این دریچه‌ها است. هدف از کلاس بندی دریچه‌های آدم‌رو، استفاده‌ی مناسب از این محصولات است. بعنوان مثال به هیچ عنوان نیاز نیست که از دربهای منهول با مقاومت 90 تن فشار، در پیاده روهایی استفاده کرد که تنها آدم هایی با وزن مشخص از روی آن عبور می‌کنند!!

کلاس بندی درب منهول به شرح زیر است:

  1. کلاس F: با قابلیت 90 تن تحمل فشار، مناسب برای استفاده در باندهای فرود پروازها و فرودگاه‌ها می‌باشد. (بیشترین میزان تحمل فشار)
  2. کلاس E: امکان تحمل فشار 60 تن. (مناسب برای استفاده در اسکله‌ها، بنادر تجاری و گمرکی و لنگرگاه‌های تفریحی و تجاری)
  3. سطح کلاس D: امکان تحمل وزن و فشار 40 تنی. (جاده‌ها، شانه‌های خاکی پرتردد و خیابانهایی که ماشین ها در آن حرکت دارند.)
  4. سطح کلاس C: با قابلیت تحمل وزن 25 تنی یا همان 25000 کیلوگرم. (نقاطی که کمتر از 50 سانتی متر تا حریم خیابان اصلی دارند)
  5. کلاس B: تحمل وزن تا 12.5 الی 13 تن. (در سطوحی که بیشتر برای پارک موقت ماشین ها استفاده میشود. البته برای مسیرهای سنگفرش نیمه خیابان – نیمه پیاده رو نیز مناسب میباشد).
  6. سطح کلاس A: امکان تحمل وزن 1500 کیلوگرم یا 1.5 تن. (پیاده روها و کوچه‌های تنگی که ماشین وارد آن نیمشود.)

مجموعاَ میتوان گفت که:

درب منهول کلاس های A و B در دسته‌ی دریچه‌های غیرترافیکی قرار میگیرند. همچنین دریچه‌های فاضلاب کلاس C با عنوان نیمه ترافیکی مطرح هستند. انواع درب منهول کلاس های D، E و F نیز در زمره‌ی دریچه‌های آدم‌رو ترافیکی قرار دارند.

قیمت دریچه منهول

دریچه منهول در ابتدا بصورت درپوشهای بتنی ساخته می‌شد و در ادامه و در گذشته‌های نه چندان دور معمولا از جنس چدن ساخته می‌شد که قیمت تمام شده آن نسبتا بالاتر از دیگر نمونه‌ها می‌باشد. یکی از ارزانترین نمونه‌های دریچه‌های فاضلاب نوع بتنی آن می‌باشد که در موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این بین قیمت دریچه‌های پلی اتیلنی به نسبت کیفیت و مشخصات متمایزی که دارند به مراتب برای مصرف کنندگان جذاب تر می‌باشد. به‌همین خاطر به سرعت تقاضا برای این نوع از دریچه‌ها بالا رفته است. البته منظور از دریچه منهول پلی اتیلنی درب منهول پلیمری می‌باشد و نه پلاستیک های تولید شده به روش روتاری؛ چرا که مطمئنا مطمئنا درپوش پلاستیکی مقاومت کافی برای نگهداری وزن حتی حیوانات را نیز ندارد.

البته بعد از دریچه‌های منهول پلی اتیلنی، گروه دیگری از دریچه‌های فاضلاب وارد چرخه تولید شد و بنابر مزایایی که در مطالب قبل بدان اشاره کردیم از محبوبیت بیشتری برخوردار می‌باشند و آنها دریچه‌های منهول کامپوزیتی و نانو کامپوزیتی می‌باشند.

عوامل موثر در قیمت گذاری دریچه فاضلاب

پارامترهای متعددی در قیمت گذاری دریچه منهول نقش دارند، در این بین ابعاد دریچه، مقاومت و نوع متریال بکار رفته در ساخت درب منهول در تعیین قیمت بیشترین تاثیر را می‌گذارند.

قیمت دریچه منهول با توجه به نوع متریال بکارفته (چدن، بتن، کامپوزیت) و کلاس کاری (ترافیکی و غیر ترافیکی) و روش تولید که می‌تواند بصورت سنتی با دست و یا بصورت روشهای نوین با استفاده از دستگاههای اتوماتیک باشد متغیر است. بطور کلی قسمت زیادی از قیمت دریچه منهول کامپوزیتی به وزن و کیفیت مواد اولیه مصرفی در ساخت دریچه مرتبط می‌شود که حدود 75 درصد قیمت را تشکیل میدهد و الباقی نیز مربوط به هزینه‌های تولید و هزینه‌های سربار کارخانه می‌شود.

به شما مشتریان محترم پیشنهاد می‌شود جهت استعلام قیمت انواع دریچه فاضلاب و اطلاع از سایز، وزن و دیگر مشخصات فنی با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید و از قیمت روز دریچه منهول مورد نظر مطلع شوید.

قیمت درب منهول کلاس A15

قیمت دریچه منهول کلاس A15 با توجه به تحمل وزن کم، کمتر از سایر کلاس‌ها می‌باشد. وزن قابل تحمل در این کلاس 1 و نیم تن می‌باشد و برای مکانهای با ترافیک سبک مانند پیاده روها برای عبور عابران و دوچرخه سواران بلامانع می‌باشد.

«جدول قیمت درب منهول کلاس A15»

جدول قیمت درب منهول کلاس A15 

قیمت دریچه منهول کلاس B125

درب منهول کلاس B152 برای موارد خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل تا حدودی کم فروش تر از مدلهای دیگر می‌باشد. عمدتاَ قیمت دریچه منهول کلاس B152 نزدیک به مدلهای A15 است. این نوع دریچه منهول تحمل بار تا 12 و نیم تن را دارد و در محل پارک خودروها و پیاده روهایی که خودروها بسیار اندک عبور می‌کنند، نصب نمود.

«جدول قیمت درب منهول کلاس B152»

جدول قیمت درب منهول کلاس B152

قیمت دریچه منهول کلاس C250

یکی از پراستفاده‌ترین تجهیزات در صنعت درب های آدم‌رو، مدلهای کلاس C250 است. این مدل از دریچه‌های فاضلاب بار ترافیکی 25 تن را تحمل می‌کنند. و در مکانهایی که تردد خودرو کند و آهسته می‌باشد و یا مکانهایی که نیم متر با خیابان فاصله دارند نصب میشوند. البته قیمت دریچه فاضلاب کلاس C250 چندان تفاوت فاحشی با دیگر مدلها ندارد. اما در تعداد سفارش ها بالا، ممکن است این اختلاف قیمتی بیشتر به چشم بیاید.

«جدول قیمت درب منهول کلاس C250»

جدول قیمت درب منهول کلاس C250

قیمت درب منهول کلاس D400

قیمت درب منهول کلاس D400 در حالت بیضی (در کمترین حالت خود)، معادل 305.000 تومان می‌باشد. گرانترین حالت این دربها نیز مربوط به مدلهای مستطیلی 100*100 با قیمت 2.380.000 تومان است. این مدل قابلیت تحمل بار ترافیکی تا 40 تن را دارد و در اماکنی که ترافیک سنگین و تردد بسیار است از جمله خیابانها و شانه محکم خاکی، بزرگراه‌ها و آزاد راه‌ها نصب می‌گردند. همچنین باید گفت که دریچه فاضلاب کلاس E600 بار ترافیکی معادل 60 تن را تحمل می‌کنند. از این دربها در نواحی سنگین اعم از انبارها و اسکله و لنگرگاه و جاهایی که ماشین های سنگین مانند بالابرهای کارخانجات تردد دارند استفاده می‌شود.

«جدول قیمت درب منهول کلاس D400»

جدول قیمت درب منهول کلاس D400

انواع جنس درب منهول

از مهمترین مولفه‌های مورد توجه در ساخت دریچه فاضلاب مواد سازنده ان می‌باشد که در ذیل به بررسی و دسته بندی انواع درب منهول بر اساس متریال مورد استفاده می‌پردازیم:

  • دریچه منهول فلزی
  • چدنی (خاکستری، داکتیل، چدن بتنی)
  • آهن
  • فولاد
  • دربهای منهول بتنی
  • بتن معمولی
  • بتن تقویت شده با الیاف فولادی یا بتن مسلح
  • درب منهول کامپوزیتی
  • کامپوزیت (GRP یا FRP)
  • نانوکامپوزیت
  • کوپلیمری
  • BMC
  • SMC

دریچه منهول چدنی

دریچه منهول کامپوزیت

چدن به آلیاژهایی از آهن و کربن گفته می‌شود. در ساخت این متریال، بسته به نوع کاربرد و استفاده، مقدار کربن و سیلیسیم تا حد مطلوب کاهش داده میشوند. چدن به عنوان یک فلز سنگین و مقاوم در ساخت درب منهول استفاده می‌شود. مقاومت این نوع دریچه‌های فاضلابی در مقایسه با دریچه‌های بتنی بیشتر است. اما به دلایلی مانند بالا رفتن هزینه چدن، وزن بالا و سرقتهای پیاپی، استفاده از دریچه‌های چدنی نسبت به متریال های جدید کاهش یافته است.

دریچه‌های فاضلاب چدنی در مقایسه با دریچه‌های بتنی مقاومت بیشری دارند. زیرا چدن یک فلز سنگین و مقاوم است. همچنین در مقایسه با بتن در طول زمان، کیفیت آن کمتر دچار تغییر می‌شود.

بطورکلی درب منهول چدنی در چند نوع مختلف قابلیت تقسیم بندی دارند:

  • چدن خاکستری
  • چدن داکتیل (نشکن)
  • چدن – بتن

هریک از این مدلها بسته به نوع کاربرد و تصمیم کارفرما، کاربردهای متعددی دارند.

دریچه منهول چدنی خاکستری

این نوع از دریچه‌ها از جنس آهن می‌باشند و ابتدا بصورت قالبهای شمش از کارخانجات ذوب آهن اصفهان تهیه می‌گردند. سپس توسط تولید کنندگان ما در گروه صنعتی پایپ گستر درون کوره ریخته می‌شوند. پس از ذوب شدگی کامل، درون قالب های مربعی، مستطیلی یا دایره‌ای ریخته شده و به بازار عرضه می‌گردند.

دریچه منهول چدن خاکستری

درب منهول چدن داکتیل

مواد اولیه دریچه منهول چدن داکتیل به‌ سبب داشتن مقادیری گرافیت، بصورت کروی با زمینه پرلیتی تحویل کارخانه می‌شود. سپس در کارخانه بدست تولیدگنندگان پایپ گستر مراحل ذوب و ریخته گری بر روی انجام می‌شود و تبدیل به درب منهول می‌گردد. این نوع از دربهای منهول قابلیت چکش خواری و انعطاف پذیری بالایی دارند و میزان دمای انبساط چدن داکتیل نسبت به چدن خاکستری بالاتر می‌باشد.

درب منهول چدن داکتیل

معایب دریچه فاضلاب چدنی

دریچه‌های منهول چدنی دارای معایبی هستند که در ذیل به چند مورد از آنها اشاره می‌شود:

  • شکستن دریچه‌های چدنی آدم‌رو در اثر ضربه‌های چکشی
  • زنگ زدن در مجاورت آب و هوا به مرور زمان
  • قابل بازیافت بودن مواد و ربوده شدن دریچه‌های فاضلاب
  • مشکلات حمل دریچه منهول چدنی به دلیل وزن زیاد آنها
  • عمر پایین دریچه فاضلاب چدنی نسبت به نمونه‌های پلیمری که عملا عمری 500 ساله برای آن ها متصور میشود.
  • قابلیت بالای خوردگی درب منهول چدنی در برابر سیالات شیمیایی و مواد قلیایی
  • پوشش ها بطور مداوم نیاز به رنگ آمیزی گران قیمت اپوکسی دارند
  • پوسته شدن رنگ اپوکسی بعد از یک دوره زمانی
  • نیاز به هزینه اضافی برای صفحه مقاوم به خوردگی؛ که به منظور حفاظت از خوردگی زیر دریچه منهول چدنی قرار می‌گیرد

درب منهول کامپوزیت

درب منهول کامپوزیت

دریچه منهول کامپوزیت را در این تصویر می‌بینیم.

سیلیس ماده اولیه تولید درب منهول کامپوزیتی است. این ماده را در داخل قالب های یکسان و یکپارچه می‌ریزند و دریچه منهول با سایز مورد نظر تولید می‌شود. بلحاظ فرمی نیز امکان ساخت و طراحی دریچه منهول کامپوزیتی در انواع فرمهای: مستطیلی، مربعی، دایره و… وجود دارد.

فرآیند تولید دربهای آدم‌رو کامپوزیتی با استفاده از ماشین آلات پرس کننده تمام خودکار انجام می‌گیرد. همچنین پس از انجام تست های مقاومتی و بررسی تمامی شرایط ایمنی، این محصولات به بازار عرضه می‌شوند. با توجه قدرت استحکام بالا، سبکی و قیمت مناسبتر، انواع درب منهول کامپوزیتی به عنوان جایگزین مهم و کارآمدیهای برای درب آدم‌روهای چدنی مطرح شدند. اما این محصولات، دارای چه ویژگیهای مهم دیگری هستند؟!

مزایای درب منهول کامپوزیت

درب های آدم‌رو چدنی در گذشته به عنوان سلطان بلامنازع دربهای پوششی منهولها محسوب میشد. چرا که هیچ یک از متریالهای دیگر، یارای مقابله با ویژگیهای متعدد چدن را نداشتند. اما در سوی مقابل، با ظهور مواد پلیمری سبک، مستحکم و کارآمد، ورق یکه تازی چدن برگشت. بطوریکه امروزه دربهای منهول کامپوزیتی بطور کامل جایگزین موارد چدنی شده است.

برخی از مهمترین ویژگیهای دریچه فاضلاب کامپوزیتی، عبارتست از:

  • استحکام بسیار فوق العاده در مقابل هر گونه فشار نقطه‌ای و سطحی
  • مقاومت ویژه در برابر سیالات اسیدی، قلیایی و خورنده
  • از مزایایی بارز سیلیس عدم بازیافت آن است. به همین دلیل است که دریچه منهول کامپوزیتی هیچگاه سرقت نمی‌شود. (هر چند قفل ضد سرقت هم در تولید این درب لحاظ می‌شود.)
  • چون کامپوزیت سبک است؛ پس حمل و جابجایی دریچه منهول کامپوزیتی بسیار آسان خواهد بود.
  • مقاومت خوب در برابر نم و رطوبت هوا. (بدلیل عدم زنگ زدن؛ مناسب برای آب و هوای شرجی مانند شمال کشور)
  • دریچه فاضلاب کامپوزیتی خاصیت فوتونیکی دارد که این خاصیت باعث عدم جذب نور فرابنفش خورشید و در نتیجه عدم رنگ پریدگی در اثر تابش مستقیم نور خورشید می‌باشد.
  • عدم درز فاضلاب و فضولات درون آدم‌رو از درب منهول کامپوزیت. (چون این مدل از دریچه‌های فاضلاب بسیار خوب چفت و بند در غلاف خود می‌شود)
  • بهترین مورد جهت استفاده در خیابان ها. (چه بلحاظ تحمل فشار و چه بلحاظ عدم تولید صداهای ناهنجار)
  • طبیعی است که عدم بازیافت بودن درپوش آدم‌رو، باعث بالا رفت طول عمر و ماندگاری آن می‌گردد.
  • عدم رسانایی (مناسب بعنوان درب منهول مخابراتی و برق)
  • قابلیت تولید در مدلهای ترافیکی و غیرترافیکی.

البته از جمله معایب این دربها نیز میتوان به «قیمت بیشتر نسبت به پلی اتیلن»، «وزن متوسط» و «محدودیت در انعطاف پذیری» اشاره نمود.

دریچه منهول کامپوزیتی ترافیکی

این نوع از دریچه‌های فاضلاب در سه کلاس D ، E و F که مختص عبور ماشینهای نیمه سنگین و سنگین و امکان با تردد بالای خود رو از جمله اتوبانها و بزرگراه‌ها، خیابانهای عمومی، پارکینگهای خود رو و… قابل استفاده می‌باشد. درب آدم‌رو ترافیکی قابلیت تحمل وزن بیش از 400 تن را دارد. مواد مورد استفاده در ساخت این نوع دریچه‌ها از نوع SCM1 می‌باشد؛ که بصورت 100درصد توسط دستگاه‌های پیشرفته تحت فشار قرار گرفته و پرس می‌گردد.

درب منهول کامپوزیتی غیر ترافیکی

این نوع از دریچه‌های منهول پلیمری در بوستانها و پارکها و خیابانهایی که تردد خودرو اندک می‌باشد و پیاده روها استفاده می‌گردد که 3 کلاس A ،B و C را شامل می‌شود. از این مدل از درپورش ها برای بستن روی منهول سپتیک تانک نیز استفاده می‌شود.

سایزبندی انواع دریچه منهول کامپوزیتی

سایزبندی درب منهول

دریچه‌های منهول کامپوزیتی با توجه به تنوع رنگ و طرح در کاربری‌های مختلفی مورد استفاده می‌باشد. هر یک از این کاربری‌ها نیازمند دریچه‌های آدمرو با ابعاد و ضخامت مختلفی می‌باشد. در این بخش ما انواع سایزهای استاندارد جهت تولید درپوشهای منهول کامپوزیتی را بیان می‌کنیم:

  1. سایز 26.5 سانتی متری
  2. سایز 32.5 سانتی متری
  3. سایز 34.5 سانتی متری
  4. سایز 60 سانتی متری
  5. سایز 80 سانتی متری
  6. سایز 100 سانتی متری

هریک از این سایزها دارای بار ترافیکی معین می‌باشد که تعیین کننده محل نصب و نوع کاربری می‌باشد. جهت دریافت راهنمایی دقیق تر با کارشناسان پایپ گستر تماس حاصل نمایید. بایستی بدانید که دریچه‌های منهول کامپوزیتی در برابر تمام اشکال خوردگی بسیار مقاوم می‌باشند. به همین دلیل، آنها حتی برای استفاده در محیط های بسیار خورنده مانند منهول‌های بخار مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این، از آنجا که واکنش های شیمیایی در دماهای بالاتر افزایش می‌یابند، بخارات گرم خوردگی الکتروشیمیایی فلزات را تسریع می‌کنند.

از همین رو استفاده از قابها و دریچه‌های منهول کامپوزیتی مقاوم به خوردگی بسیار حائز اهمیت است. همچنین درپوشهای منهول کامپوزیتی در مقابل خوردگی ایجاد شده توسط نمک مورداستفاده درجاده‌ها نیز بسیار مقاوم می‌باشند. دریچه فاضلاب کامپوزیتی میتواند به اشکال هندسی مختلف مانند دایره، مربع، مستطیل و بیضی (به ابعاد مختلف) تولید شوند.

کاربردهای دریچه منهول پلیمری

انواع درب منهول کامپوزیتی کاربردهای مختلفی دارند که از جمله آن، عبارتند از:

  • استفاده بمنظور بستن درپوش های منهول گاز
  • دریچه گودال آدم‌رو آب و فاضلاب
  • درب منهول کامپوزیت مخابرات
  • قرار گرفتن روی منهول شهرداری

دریچه منهول پلیمری با تکنولوژی نوین و دستگاه‌های پرس تمام اتوماتیک تولید می‌گردد.

درب منهول نانو کامپوزیت

دریچه منهول نانو کامپوزیت

محصولات نانو کامپوزیتی جدیدترین و به روزترین نوع دریچه‌های منهول می‌باشد که در صنایع نفت، گاز، مخابرات، آب و فاضلاب، برق و… کاربرد فراوان دارند. علت محبوببت دریچه منهول نانو کامپوزیتی در این صنایع به ارزان بودن آنها، ضد سرقت بودن، سبک بودن و… بر می‌گردد.

مزایای دریچه فاضلاب نانو کامپوزیتی

مهمترین مزیت های استفاده از دریچه منهول نانو کامپوزیتی به شرح زیر می‌باشد:

  1. به لحاظ قیمتی و کیفیت دارای برتری می‌باشد
  2. از دوام و طول عمر بالایی برخوردار هستند (عمر مفید بالای 50 سال)
  3. دارای وزن سبک
  4. دارای مقاومت هیدرولیکی و مکانیکی بالا
  5. ضد سرقت بدلیل استفاده از مواد غیرقابل بازیافت
  6. به دلیل داشتن مواد unti uv در برابر اشعه خورشید مقاوم می‌باشد.
  7. مقاومت بالا در برابر خوردگی و پوسیدگی و یخ زدگی و لغزش و ساییدگی
  8. محدوده تحمل دمایی آن بین منفی 60 درجه تا مثبت 250 درجه سانتیگراد
  9. دارای تنوع رنگ و طرح می‌باشد و نیازی به رنگ گرانقیمت اپوکسی ندارد.
  10. قابلیت نصب بر روی هر نوع منهول
  11. دارای ثبت نشان تجاری بر روی دریچه براحتی وجود دارد.
  12. دارای 6 کلاس و بار مقاومتی می‌باشد.
  13. فاقد صدا به هنگام عبور وسایل نقلیه از روی آن
  14. قابل ردیابی توسط دستگاه فلز یاب در صورت مدفون شدن
  15. فاقد ویژگی شکنندگی و ترد بودن هستند

دریچه فاضلاب بتنی

بتن یکی از مصالح ساختمانی است و از سه جزء اصلی سیمان، آب و سنگدانه تشکیل شده است. علاوه بر این اجزاء، موادی مانند پوزولان‌ها، مواد افزودنی و مواد شبه سیمانی نیز برای اصلاح و بهبود خواص بتن، می‌تواند به آن اضافه شود. به دلایلی مانند در دسترس بودن مواد اولیه بتن و نیز ارزان بودن آن، بتن برای ساخت سازه‌ها، سدها، پل‌ها، راه‌ها و تونل‌ها از محبوبیت خاصی برخوردار شده است.

ساخت نسبتا راحت دریچه بتنی (عدم نیاز به تکنولوژی خاص) و ارزان بودن این دریچه‌ها، موجب شده تا این مدل از دریچه‌های منهول همواره یکی از انتخاب‌های کارفرمایان باشد. یکی از مشکلات استفاده از دریچه‌های بتنی وزن سنگین آنها است. زیرا دریچه‌های بتنی در مقایسه با سایر دریچه‌های فاضلاب مقاومت کمتری دارند. لذا به ناچار برای رسیدن به مقاومت مطلوب بایستی ضخامت بیشتری برای آنها در نظر گرفته شود. البته افزایش ضخامت درب منهول بتنی باعث افزایش وزن این محصولات می‌شود.

مزایای درب منهول بتنی

  • قیمت پایین درب منهول بتنی
  • ضد سرقت بودن
  • مقاومت در برابر فشارهای زیاد
  • مقاومت در برابر زنگ‌زدگی
  • مقاومت بالا در برابر نور آفتاب
  • عدم تولید صدا هنگام عبور و مرور افراد و وسایل نقلیه
  • قابلیت مرئی‌سازی در صورت مدفون شدن به دلیل استفاده از میلگرد در ساختارشان

معایب دریچه فاضلاب بتنی

  • آسیب‌دیدگی بر اثر دوره‌های یخ زدن مداوم و آب شدن یخ‌ها
  • آسیب‌پذیر بودن در محیط‌های سولفاتی و کلری
  • دشوار بودن حمل و نصب به علت وزن بالا
  • صرف زمان زیاد برای باز کردن این مدل از درپوش ها
  • عدم قابلیت تولید در رنگ‌های متنوع

درب منهول پلی اتیلن

درب منهول پلی اتیلن

برای ساخت دریچه منهول از جنس پلی اتیلن سخت استفاده می‌شود و در عین سختی با چرقمگی همراه است. درب منهول پلی اتیلن عمر طولانی و وزن سبکی دارد و نسبت به دیگر اجناس از نصب آسان تری برخوردار می‌باشد. درب منهول پلی اتیلن مقاوم به مواد اسیدی، پایه‌ها و بسیاری از ترگیبات عالی است و به خاطر همین مقاومت، حمله سولفیدهیدروژن، اسید سولفوریک و دیگر مواد شیمیایی مضر است رخ نمی‌دهد.

سولفولید هیدروژن در فاضلاب های بهداشتی علت اصلی خوردگی می‌باشد. سولفولید هیدروژن به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود و این ماده شیمیایی به بتن حمله می‌کند و در نهایت آدمروهای بتنی و لوله‌های بتنی را از بین می‌برند. اما پلی اتیلن در برابر مواد اسیدی مقاوم می‌باشند. دریچه منهول روی سطح زمین قرار میگیرد تا دسترسی به شبکه انتقال آب یا فاضلاب راحت تر باشد. همچنین در عین حال عبور و مرور در سطح خیابان قطع نشود.

شکل ظاهري دريچه منهول

دريچه‌هاي منهول ميتوانند به شکل هاي مختلفی اعم از: دايره، مربع، مستطيل و به ابعاد مورد نياز در رنگ‌هاي مختلف ساخته شوند. همچنين ميتوان بر روي اين دريچه‌ها آرم هاي مختلف شرکت ها را حک کرد. پیشتر نیز عنوان شد که انواع درب منهول از دو بخش «بدنه درب» و «کلاف (فریم دور درب)» ساخته میشوند. درب منهول مي تواند بسته به نياز، محل و نوع استفاده به دو صورت:

  • دربهای منهول ساده و يکپارچه
  • يا بصورت مشبک و به اصطلاح آبرو که به اصطلاح به این مدل از دریچه‌ها گریتینگ گفته می‌شود.

طراحی و تولید گردد.

سایز دهانه درب منهول

طراحی دهانه کلیه درب های منهول اعم از کامپوزیت، چدنی و… به منظور ورود انسان (دهانه آدم‌رو یا توخالی) مطابق با الزمات ایمنی ارائه شده در استانداردهای آیین نامه‌هاى ملی و بین المللی باید حداقل ۶۰۰ میلیمتر باشد. با احتساب ۵۰ میلیمتر نشیمنگاه (هر طرف ۲۵ میلیمتر)، قطر نهایی درب میبایستی ۶۵۰ میلیمتر باشد. استفاده از دربهای سایز استاندارد در یکسان سازی سایز دریچه‌های کشور حائز اهمیت می‌باشد.

البته همیشه نیز استفاده از سایزهای یکسان جوابگو نیست. چرا که گاهاَ به دلیل حساسیت برخی نقاط از شبکه‌های فاضلاب، نیاز به ورود و خروج همزمان دو نفر وجود دارد. در نتیجه بایستی دهانه آدم‌رو و همچنین سایز دهانه درب منهول افزایش پیدا کند. 

روشهای تولید دریچه منهول کامپوزیت

دریچه منهول کامپوزیت گرد

برای تولید قطعات درب منهول کامپوزیتی از سه روش کلی می‌توان استفاده کرد :

  1. تولید بوسیله قالب: که یک روش دستی و پاششی است. به‌یاد داشته باشید که کیفیت و تعداد تولید قطعات در این روش محدود می‌باشد.
  2. روش پالتروژن: روش دیگر تولید قطعات که برای تولید لوله، پروفیل، ورق و… استفاده میشود، روش پالتروژن، پیچش الیاف یا لایه پیچی پیوسته می‌باشد.
  3. تولید صنعتی: آخرین روش نیز مربوط به ساخت قطعات صنعتی می‌باشد. (SMC-BMC-RTM-LFT)

هریک از این روشهای تولید دارای مزایا و معایب خاص خود می‌باشد. در واقع با توجه به نوع مصرف و ماهیت جنسی دریچه فاضلاب، از هرکدام از این شیوه‌ها بهره گرفته میشود. در این بین بهترین روش برای تولید دریچه‌های منهول کامپوزیتی، روش BMC می‌باشد.

مراحل تولید دریچه منهول فاضلاب به روش BMC

کارخانه‌های تولید کننده درب منهول به روش BMC، عمدتاَ از یک ساز و کار مشخص استفاده میکنند. تنها تفاوت موجود در تولید دریچه منهول کامپوزیتی است. در حقیقت کیفیت و میزان مواد مصرفی در فرآیند تولید این محصولات، میتواند بر عواملی نظیر:

  • استحکام و میزان تحمل فشار
  • مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش
  • میزان جذب آب و…

تاثیر گذار است. بنابراین کار ساخت درب منهولهای پلیمری، بایستی در نهایت دقت و کیفیت انجام شود. بطور کلی پروسه‌ی تولید انواع دربهای منهول، در طی چندین مرحله انجام می‌گیرد. ابتدا میزان مشخصی از مواد را جهت مخلوط شدن درون میکسر می‌ریزند تا بطور کامل با هم ترکیب شوند. پس از اختلاط کامل، مواد اولیه به حالت خمیری شکل در می‌آیند. سپس با توجه به وزن و ابعاد دریچه مورد نظر، میزان مشخصی از خمیر را وزن کرده و در قالب دستگاه قرار میدهند. بعد از آن با تحت فشار قرار دادن و ایجاد حرارت لازم، دریچه فاضلاب تولید می‌شود. جالب است بدانید که میتوان در تولید دریچه‌های منهول، انواع رنگ بندی و آرم های مورد نظر را در زمان تولید بکار گرفت.

عملکرد انواع دریچه منهول در برابر نور خورشید

مدلهای دریچه منهول چدنی و فولادی با قرارگیری در معرض خورشید، بسیار داغ میشوند. بنابراین علاوه بر افزایش دمای محیط و احتمال سوزاندن پای افراد، احتمال تضعیف دریچه فاضلاب چدنی نیز وجود دارد. در سوی مقابل درب های پلیمری عملکرد نسبتاَ خوبی در برابر اشعه فرابنفش خورشید دارند. اما به دو دلیل، درب منهول کامپوزیتی بهترین عملکرد را در برابر اشعه فرابنفش خورشید دارد:

  • این دربها به خودی خود دارای خاصیت فوتونیکی هستند و در مقابل خورشید مقاومند.
  • فرآیند تولید این محصولات هم در افزایش مقاومتشان موثر است. بطوریکه در هنگام ساخت، مواد آنتی یو وی (ANTI UV) به درب منهول کوپلیمری اضافه میشود.

اصول نصب درب منهول

 در زیر مراحل مختلف نصب دریچه منهول را توضیح خواهیم داد

  1. در ابتدا قطر دهانه منهول را بررسی نمایید. در صورت امکان یک قالب را داخل منهولی که کاور روی آن قرار می‌گیرد، قرار دهید. تا مطمئن شوید که فریم در زمان قرار گیری نهایی روی قالب نباشد.
  2. در زمان تنظیم ارتفاع قاب، از هیچ براکت چوبی یا فلزی استفاده نکنید.
  3.  یک روکش را در قسمت بالای منهول بچسبانید.
  4. سعی کنید که قاب دریچه منهول، مستقیما روی محصول آب بندی گذاشته شود.
  5. حتما قاب را در همان سطح پوشش تنظیم کنید.
  6. باید توجه نمایید که دهانه‌های قاب درب منهول کاملا پر شده باشند.
  7. در نهایت محصول آب بندی را پر کرده و برای تراز کردن از یک شناور یا ماله استفاده نمایید. دقت کنید که در حدود 3 تا 5 سانتیمتر برای لایه نهایی یا آسفالت در نظر بگیرید.

نقاشی درب منهول فاضلاب!

نقاشی درب منهول فاضلاب

امروزه بسیاری از شهرهای صنعتی و پیشرو در جهان به سراغ زیباسازی فضاهای شهری خود رفته اند. از همین رو با توجه به وجود دریچه منهول در بسیاری از خیابانهای مهم جهان، کارشناسان زیباسازی به سراغ نقاشی و زیباسازی این دریچه‌های آدم‌رو رفته اند. هنرمندان ژاپنی در این زمینه پیشتازتر از دیگر کشورها بودند. پس از این شروع، هنرمندان دانشگاهی و غیردانشگاهی بسیاری از کشورها از جمله: چین، اسپانیا (شهر بارسلونا)، فنلاند و حتی ایران، در جهت این اقدام خلاقانه گام برداشتند.

بنابراین مشکل ظاهر نامناسب برخی از مدلهای درب منهول را نیز میتوان با اندکی خلاقیت، حل نمود.

خرید درب منهول کامپوزیتی از مجموعه پایپ گستر

خرید دریچه منهول کامپوزیت

بمنظور خرید هر مدل درپوش منهول ابتدا می‌بایست از مهندس مشاور خود بخواهید طراحی مورد نظر بمنظور تعیین میزان بار ترافیکی دریچه با توجه به محلی که این قاب ها در آنجا مورد استفاده قرار میگیرند را انجام دهد. در ادامه اینکه شکل ظاهری قاب آن مربع باشد یا گرد مشخص شود و در ادامه نسبت به ثبت سفارش کالای مورد نیاز اقدام نمائید. قطعا شما بمنظور خرید درب منهول از شرکت های زیادی استعلام قیمت خواهید نمود؛ دقت کنید به اطلاعات فنی که روی کاغذ به شما ارائه شه است اکتفا ننمائید و حتما از خط تولید و کارخانه ایشان بازدید کنید تا بتوانید ضمن خرید دریچه منهول با کیفیت، چنانچه مشکلی برای شما پیش آمد براحتی پیگیر حقوق خود باشید.

مجموعه پایپ گستر (https://septic-tank.ir) در سال 1388 تأسیس یافت و در سایه لطف خداوند متعال و اعتماد کارفرمایان و مدیران پروژه‌ها بزرگ کشور، خیلی زود به جمع برترین تولید کنندگان تجهیزات صنعتی آب و فاضلاب تبدیل شد. بطوریکه به جرئت میتوان گفت که شرکت پایپ گستر امروزه بزرگترین تولید کننده انواع سپتیک تانک فاضلاب، منهول، لوله کاروگیت و مخزن اسید می‌باشد.

البته محصولات متنوع دیگری همچون: مخزن فایبرگلاس، مخزن پلی اتیلن، لوله پلی اتیلن، درب منهول کامپوزیتی، پلی اتیلنی و…، چربی گیر، لوله اسپیرال کورتیوب و ده‌ها محصول دیگر نیز با بالاترین کیفیت ممکن و مناسبترین قیمت، به تمامی خریداران عزیز عرضه میشود.

جهت کسب آگاهی از شرایط خرید و دریافت قیمت درب منهول کامپوزیتی و انواع دریچه‌های پلی اتیلن و چدنی با کارشناسان مجموعه پایپ گستر تماس حاصل نمایید. 

شماره‌های تماس:  09126721109

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

2 دیدگاه

gravatar

حسینینوشته شده در  8:40 ق.ظ - نوامبر 14, 2021

سلام درب منهول پلاستیکی دارید شما ابعاد 1 در 1 ؟ تعداد 12 تا میخام .

دیدگاه خود را وارد کنید.