لوله پلیکا

لوله پلیکا

لوله پلیکا (UPCV or PVC PIPE) یکی از انواع لوله‌های پر استفاده در صنعت آب، فاضلاب، برق و مخابرات می باشد که از مواد اولیه پلی وینیل کلراید در سایزهای 32 تا 400 میلیمتر در قیمتهای متفاوت تولید می‌شود.

امروزه در تمام کشورها انتقال آب آشامیدنی و جمع آوری آبهای سطحی و فاضلابها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. خراب بودن لوله‌ها باعث آلودگی محیط زیست و حتی نشستهای ساختمانی میگردد از این رو لوله‌های پلیکا یا همان لوله‌های PVC و یو پی وی سی به دلیل خواص ویژه و با دوام بودن و ضریب اطمینان بالا نسبت به دیگر مواد پلیمری از اهمیت بیشتری برخورداراست.

جمع آوری و تصفيه فاضلاب تولید شده، کاری پراهمیت و واجب است. برای چنین کاری مدیریت در هزینه تلاش بسیار زیادی میخواهد. طراحی، نصب و عملکرد شبکه فاضلاب بهداشتی به نحوی باید باشد كه بتواند هزينه‌هایی که برای طولانی مدت پیش بینی شده است را قابل پذیرش سازد.

لوله پلیکا چیست؟

لوله پلیکا چیست؟

مواد اولیه لوله پلیکا، پلی وینیل کلراید غیرپلاستیکی بسیار مرغوب ساخته شده است و  یو پی وی سی اساسا پس از پلی اتیلن، یکی از رایج ترین و پر مصرف ترین مواد پلیمری است. بعبارتی دیگر بیش از 80% یو پی وی سی از واکنش ها و فرآیندهای قالب گیری بروش تزریق و اکستروژن تولید و به بازار عرضه می‌گردد.

در سال 1953 شرکتی بنام پلیکا دست به تولید اولین لوله سبک از جنس یو پی وی سی نمود که مورد استقبال عموم قرار گرفت و رفته رفته نام لوله پلیکا را به خود اختصاص داد که این نشانگر این است که در اصل  نام لوله یو پی وی سی بوده که بنام شرکت پلیکا تغییر یافته و لوله‌های پلیکا نامگذاری شده است.

کارخانه لوله پلیکا

نحوه تولید لوله پلیکا

بیشترین میزان PVC تولید شده توسط فرآیندهای مختلف صنعتی که گفته شد، برای تولید لوله پلیکا مورد استفاده قرار میگیرد. در حالت کلی لوله‌های پلیکا به رنگ تیره (خاکستری)، بسیار سبک و محکم می باشد که در صنایع ساختمانی برای انتقال آب و فاضلاب و… مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله پلیکا دارای مصارف بسیار زیادی در صنایع می باشد و اغلب بمنظور انتقال آب و فاضلاب و… مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله پلیکا مشخصات و ویژگیهای منحصر بفرد و خاصی نیز دارد که این خصوصیات باعث شده از نظر صرفه اقتصادی و مقرون به صرفه بودن مورد توجه عموم قرار بگیرد. این خصوصیات شامل مقاومت بالا در برابر سردی و گرمی هوا (مناسب برای تمامی فصول سال)، مقاومت در برابر حرارت بالا و نسوز بودن، عدم ایجاد تغییر در لوله‌های پلیکا از طریق مواد شیمیایی و بهترین عایق حرارتی و الکتریکی اشاره نمود.

بهترین حالت و محصول لوله پلیکا، لوله پوش فیت PVC است که هم نصب آسانی دارد و هم میتوان براحتی تا محل پروژه حمل نمود. این لوله هیچگونه آسیبی به محیط زیست خود نمی زند. این آسیب نزدن مستلزم نصب و راه اندازی درست و استفاده صحیح این لوله‌ها می باشد وگرنه باعث نشتی فاضلاب به بیرون زمین و دیوارهای ساختمانی می‌شود که نهایتا باعث آلودگی محیط می‌گردد. در حالت کلی لوله پلیکا مانند سایر لوله‌ها تقسیم بندی خاصی دارد.

لوله پلیکا در اصل همان لوله PVC می باشد که دلیل قرار گرفتن نام پولیکا بر روی آن به علت اولین شرکت تولید کننده این لوله می باشد که پلیکا نام داشت و به همین دلیل در عوام به عنوان لوله پلیکا شناخته میشود. لوله‌های پلیکا پس از لوله پلی اتیلن یکی از پر مصرف ترین مواد پلیمری می باشد.

انواع لوله‌های پلیکا

لوله‌های پلیکا در سه نوع معمولی یا ارزان، نیمه قوی و فشار قوی تولید و به بازار عرضه می‌شود که در ذیل توضیحات کامل در مورد استفاده‌ها و کاربردهای هر یک از این مدل ها ارائه خواهد شد.

لوله پلیکا ضعیف

لوله پلیکا ضعیف بهترین گزینه برای استفاده بمنظور انتقال آب باران بصورت ناودانی و استفاده بصورت ونت در تهویه هوا می باشد. این نوع از لوله‌های پی وی سی هم مانند سایرین دارای سایزهای مختلف است.

لوله پلیکا نیمه قوی

این لوله از پرکاربردترین و مناسبترین نوع از لوله‌های پلیکا در بازار بوده و مورد استقبال همگان است. از این لوله‌ها برای سیستمهای دفع فاضلاب و انتقال فاضلاب مجتمع‌های مسکونی و سایر مجموعه‌های اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

بدلیل همین کاربرد، در حقیقت لوله‌های یو پی وی سی نیمه قوی در بازار به لوله پلیکا فاضلابی شهرت دارد.

لوله پلیکا قوی

لوله پلیکا قوی مناسب مواردی است که قرار است این لوله‌ها بعنوان عایق سیم و کابل برق، و یا انتقال مواد شیمیایی قوی (اسید و بازها) در صنایع مختلف قرار گیرد.

همانطور که گفته شد از لوله پلیکا استفاده‌های زیادی می‌شود که باعث شد در صنعت آبرسانی و صنعت تصفیه آب و فاضلاب رشد چشمگیری داشته باشد و بتواند نامی و محصولی جدید به بازار رقابت وارد شود. بدین منظور ما میخواهیم مواردی را که از لوله یو پی وی سی استفاده می‌شود را بترتیب در زیر اشاره کنیم.

همه میدانیم امروزه لوله‌های زیادی با جنسهای مختلف تولید می‌شود که هرکدام برای مصرف خاصی استفاده می‌گردد. در سرتاسر جهان از لوله‌های پلی اتیلن و لوله جی آر پی و لوله پلیکا برای سیستم، جمع آوری، انتقال و توزیع آب استفاده می‌گردد.

کارخانه لوله پلیکا

کاربردهای لوله پلیکا

لوله پلیکا از لوله‌های پرکاربرد در صنعت ساختمان است و بیش از نیمی از پی وی سی تولیدشده در جهان در این صنعت به کار می‌رود. بیشترین استفاده از آن در کمک به خروج فاضلاب ساختمان ها و انتقال انها به سمت چاه‌های جذبی و یا سپتیک تانک ها است و برای سیستم انتقال آب باران (ناودان)، سیستم فاضلاب شهری، سیستم هواکش ساختمان، پوشش کابل برق، سیستم آبیاری مزارع، پوشش کابلهای مخابراتی و شبکه‌های آبرسانی به کار می‌رود.

  • بهترین گزینه برای استفاده در صنعت آبیاری و توزیع آب در مراتع و منازل
  • مورد استفاده در سیستمهای آبرسانی منازل (لوله حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و….)
  • آب رسانی به باغ ها توسط لوله پلیکا بواسطه وصل آنها به موتور آب چاه و انتقال آب به سر مزرعه یا پای درختان
  • خطوط انتقال گاز در کارخانجات و توزیع مواد شیمیایی بدلیل تاثیرناپذیری در برابر این سیالات شیمیایی
  • استفاده در چاه‌ها جهت کشیدن آب از چاه به بیرون (مناسب برای سیستمهای چاه سنتی در باغات)

مزایای لوله پلیکا

  • مقاوم در برابر خوردگی: لوله پلیکا به دلیل متریال سازنده آن غیر رسانا می باشد و باید به این نکته اشاره نمود که نسبت به تمامی فعل و انفعالاتی الکتروشیمیایی حاصله از اسید ها و نمکهایی که باعث از بین رفتن و پوسیدگی و خوردگی فلزات می‌شوند دارای مقاومت می باشد. این ویژگی هم در مورد داخل و همچنین خارج لوله پلیکا وجود دارد و در مکانهایی که خاک مهاجم می باشد مورد استفاده قرار میگیرد.
  • تحمل فشار و انعطاف پذیری زیاد: با توجه به اینکه این نوع از لوله‌ها از یو پی وی سی خشک در ساخت آن استفاده شده است در برابر فشار دارای مقاومت بسیار بالا بوده و به راحتی دچار شکستگی نمی‌شود و در مقابل محصولات مشابه مانند انواع لوله‌های تهیه شده از خاک رس و غیره دارای مقاومت بسیار بیشتر در برابر ضربه می باشد.
  • ضریب استهلاک پایین: لوله PVC در مقابل عبور جریان سیالات در داخل خود دارای ضریب اسطحلاک بسیار پایین بوده و مانع از عبور جریان مایعات نمی‌شود که دلیل این امر نیز دیواره‌های صاف در داخل آن می باشد.
  • کیفیت مایعات و سیالات: لوله پلیکا هیچ تاثیر منفی بر روی کیفیت مایعات که از داخل آن عبور میکنند نمی گذارد.
  • عایق بودن حرارتی: دارای رسانایی حرارتی کمتری نسبت به سایر محصولات مشابه می باشد.
  • دارای مقاومت شیمیایی: این جنس از لوله‌ها در برابر بسیاری از مواد شیمیایی تا دمای 140 درجه مقاوم بوده و در برابر مواد شیمیایی که در منزل مورد استفاده قرار میگیرد مانند وایتکس و انواع مواد شوینده و تمیز کننده مقاومت دارد و آسیبی نمی بیند.

از دیگر مزایای این جنس از لوله‌ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. این لوله به سختی صدمه می بیند و دارای عمر طولانی می باشد.
  2. به دلیل مواد اولیه در ساخت آن و در مقایسه با محصولات مشابه به هیچ عنوان پوسیده نشده و زنگ نمیزند.
  3. دارای نصب نسبتا راحتی می باشد.
  4. انواع اتصالات برای نصب این مدل لوله از پیش ساخته و تولید شده است و به وفور در دسترس می باشد.
  5. دارای وزن سبک و مقاومت بالا می باشد.
  6. اتصلالات و لوله‌ها در انواع سایزهای گوناگون ساخته و تولید شده و در تمامی مناطق در دسترس شما عزیزان می باشد.
  7. دارای مقاومت در برابر شعله می باشد.
  8. بسیار سبک و حمل و نقل آسان می باشد که این امر باعث کاهش بسیار چشمگیر کارگران در هنگام کار با این نوع از لوله‌ها شده است.
  9. خاصیت بازیافت پذیری.
قیمت لوله پلیکا

انواع سایز لوله پلیکا

لوله پلیکا بطور کلی مانند سایر لوله‌های موجود در بازار (لوله پلی اتیلن، لوله فایبرگلاس، لوله مانیسمان و…) دارای سایز مختلف و رنگ متمایزی است که اختصاصا به رنگ خاکستری تولید و به بازار عرضه می‌شود.

لوله پلیکا طبق سایزهای میلی متری شناخته می‌شوند که منظور از آن قطر خارجی لوله می باشد که می توان آن را به سایز اینچی تبدیل کرد که به شرح زیر می باشد:

  • سایز 32 میلی متر = 1 اینچ
  • سایز 40 میلی متری = 1٫1/4 اینچ
  • سایز 50 میلی متر = 1٫1/2 اینچ
  • سایز 63 میلی متر = 2 اینچ
  • سایز 90 میلی متر = 3 اینچ
  • سایز 110 میلی متر = 4 اینچ
  • سایز 125 میلی متر = 5 اینچ
  • سایز 160 میلی متر = 6 اینچ
  • سایز 200 میلی متر = 8 اینچ
  • سایز 250 میلی متر = 10 اینچ
  • سایز 315 میلی متر = 12 اینچ
  • سایز 400 میلی متر = 14 اینچ

مشخصات فنی اتصالات لوله‌های پلیکا

این نوع اتصالات به دلیل مزیتهای زیادی مورد توجه قرار گرفته و سالیان زیادی است که خط تولید این نوع اتصالات رونق یافته است. سبکی وزن، حمل و نقل راحت، نصب آسان، مقاومت در برابر سائیدگی، پایین بودن هزینه‌ی تعمیر و آب بندی، مقاوم در برابر آتش سوزی و حرارتهای بالا، مقاوم در برابر اسید و باز و خوردگی، مقاوم در برابر زلزله و رانش زمین، عمر با دوام و انتقال حرارت در حد بسیار کم از مهم ترین مزایای این نوع اتصالات می باشد.

لوله و اتصالات پلیمری چون پلیکا یا پی وی سی به دلیل ضریب اطمینان بالا در نصب و آب بندی و به دلیل سطح صاف و صیقلی داخل لوله‌ها، از نشست رسوب و گرفتن لجن در امان بوده و سیالات مختلف به راحتی و بدون اصطکاک درون این نوع اتصالات حرکت کرده و به همین سبب یکی از انواع اتصالات مناسب برای محیط زیست می باشد.

چگونگی نصب و راه اندازی صحیح لوله پلیکا

برای نصب هر مخزن و یا هر لوله ای بایستی اصولی رعایت شود تا راندمان کاری مناسب و مدنظر را محصول فوق بدهد. همانطور که لوله کاروگیت دوجداره با استفاده از کوپلر و واشر (بصورت نر و ماده) به یکدیگر نصب می‌گردد، لوله پلیکا هم اتصالات مخصوص خود را دارد که بسیار بهتر از سایر لوله‌ها بهم جفت و بند می‌شود.

اگر موارد زیر را در هنگام نصب لوله پلیکا رعایت کنیم هیچ مشکلی در ادامه راه اندازی و استفاده  از لوله‌های پولیکا نخواهیم داشت.

  1. باید انتهای هر لوله جهت اتصال به لوله پی وی سی بعدی (مجاور) بصورت مربعی بریده شود. اگر از آب سرد هنگام لوله کشی استفاده نمایید باعث بالا رفتن راندمان کار و بهبود کیفیت عملکرد لوله پلیکا می‌شود ولیکن نباید اتصال بین دو لوله را بیش از حد محکم کرد تا بهنگام منقبض شدن باعث ایجاد ترک روی لوله نگردد.
  • بین گیره‌های آچار لوله، در هنگامی که لوله‌ها را با انها نگه داشته ایم بایستی از ضربه گیر استفاده نماییم تا از آسیب به لوله جلوگیری شود. جهت پیچیدن لوله‌ها بایستی به یک سمت بوده و اتصالات تمیز و بدون زدگی باشد.
  • برای انجام عملیات آب بندی لوله پلیکا از نوار تفلون یا نوعی درزگر بنام درزگیر کنافی استفاده شود تا به اتصالات آسیبی نرسیده و هیچ نشتی به بیرون رخ ندهد.
  • در حالت کلی اگر خط مورد نصب بیش از اندازه طولانی باشد، باید دریچه‌های هوا با فاصله معین در زمین باشد (اصول کار این است که هر 100 متر بایستی 4 عدد دریچه هوا وجود داشته باشد یعنی هر 25 متر حدودا یک دریچه دسترسی یا هندهول.)
  • برای دفن لوله پلیکا حداقل عمق 1.2 متری زمین و بین لوله با زمین فضای خالی باشد تا اتصالات پلیکا براحتی نصب گردد.
  • برای جریانات آب داغ و مایعات گرم استفاده از لوله UPVC توصیه نمی‌شود.

جزئیات نصب لوله‌های پی وی سی

در علم شیمی ثابت شده که تمامی لوله‌های پلاستیکی نسبت به لوله‌های غیر پلاستیکی  همچون لوله‌های پلیکا دارای ضریب انبساط خطی بالاتری نیز هستند.

به همین منظور در هنگام نصب لوله PVC بایستی این ضریب جبران شود. مخصوصا که اگر محل استفاده و نصب لوله پلیکا منطقه ای با تغییرات دمایی زیادی باشد. به همین دلیل نصب حلقه‌های انبساط در فاصله‌های طولانی لوله کشی و استفاده از اتصالات شل و بی ثبات یا آویزهای غلتان که باعث حرکت و لغزش می‌شوند؛ روشی متداول در تامین انبساط حرارتی کم در لوله پلیکا استفاده می‌گردد.

پس نباید خودسرانه اقدام به نصب لوله پلیکا نمود و باید با مهندس و کارشناس مربوط به این مدل از لوله‌ها که آشنایی کافی با ساز و کار این مدل لوله‌ها دارد مشورت نمود.

چند نکته کلیدی در خصوص نصب لوله UPVC

  • از چسب پلیکا نباید بیش از اندازه استفاده نمود. چون لوله پلیکا از جنس یو پی وی سی بوده و این مواد براحتی چسب پلیکا به راحتی در جداره‌ی لوله و داخل سوکت اتصالات جذب میشود که در صورت استفاده بیش از اندازه این چسب سبب نرم شدن مواد لوله پلیکا و خراب شدن و اختلال در سیستم انتقال لوله می‌گردد. (چسب پلیکا با پی وی سی خاصیت حلال پوشی نیز دارد).
  • استفاده ناکافی از چسب: برعکس حالت بالا اگر از چسب به اندازه کافی استفاده نشود، لوله پلیکا به لوله مجاور جفت و بند نشده و حفره‌هایی در بین لوله ایجاد شود ونهایتا سبب نشت مایعات موجود در لوله به بیرون می‌گردد. پس بایستی  به میزان کافی باید جهت پوشش کامل انتهای لوله و داخل اتصالات استفاده شود تا یک اتصال پیوسته بین لوله و سطوح اتصال شکل بگیرد.
لوله پولیکا غلاف
  • نباید گیره را بیش از اندازه سفت کرد. همچنین استفاده از گیره نامناسب در نصب لوله پلیکا باعث می‌شود به نواحی نگهدارنده روی لوله فشار زیادی وارد شود. همچنین خم کردن لوله‌ها دور لوله پلیکا می‌تواند فشار موضعی زیادی را در محل تماس با لوله‌ها وارد کند. همچنین نباید از درزگیرهایی استفاده شود که بصورت ناسازگار ضد حریق هستند.
  • بیرون لوله پلیکا نباید با سایر مواد ناسازگار در ارتباط باشد (مانند روغن لحیم کاری)
  • درست است که گفتیم لوله‌های پی وی سی در برابر تغییرات دمایی مقاومت بالایی دارد ولی این در صورتی است که از محافظ مناسب در لوله پلیکا استفاده نماییم در غیر اینصورت انقباض بیش از حدی رخ داده و سبب شکسته شدن لوله‌های یو پی وی سی می‌شود. هرزگاهی شنیده می‌شود از ضد یخهایی برای جلوگیری از یخ ضدگی لوله پولیکا استفاده می‌شود که این کار صحیح نبوده و هیچ تاثیری در روند جلوگیری از انقباض و ترک برداشتگی لوله پلیکا ندارد و حتی سبب آلودگی نیز می‌شود.
  • به هیچ عنوان نباید لوله پلیکا در معرض مهارکننده‌های میکروبی مانند MIC یا پوششهای میکروبی قرار بگیرد. چرا که باعث آلودگی آب داخل و جاری درون لوله می‌شود.
  • چون میدانیم لوله پلیکا خاصیت زد زنگ زدگی دارد پس نباید از مواد مهارکننده زنگ زدگی استفاده گردد.
  • این لوله‌ها مانند لوله پلی اتیلن نمیتواند فشار مکانیکی خاک در اثر دفن را تحمل کند و اعمال فشار بیش از حد سبب خرد شدن و ترک برداشتگی لوله‌های upvc می‌شود. همچنین نباید این مدل لوله‌ها را در برابر سوراخ داخل بتن مهر و موم کنیم.
  • فشار داخلی لوله پلیکا با فشار داخلی لوله پلی اتیلن یکسان نیست به همین دلیل بمنظور انتقال آب ضربان دار نباید از لوله‌های پولیکا استفاده نمائید.
  • باید از نرم کننده‌های گروه فتال در درزگیر ها استفاده شود. همچنین خنک شدن سریع لوله باعث می‌شود به جداره لوله PVC فشار زیادی وارد شود.

موارد دیگری وجود دارند که باعث اخلال در عملکرد صحیح لوله پلیکا شده و حتی باعث خراب شدن این لوله می‌گردد:

  • کثیف بودن قالب اکستروژن
  • تثبیت کردن نامناسب و ناقص رزین (منظور پلی وینیل کلراید)
  • بسته شدن و انسداد لوله یو پس وی سی بدلیل عدم اتصال صحیح لوله پلیکا به هم
  • عدم توزیع صحیح رنگدانه‌ها به تمام نقاط  و توزیع نامناسب فیلر
  • آسیب رساندن به لوله در هنگام حمل و بارگیری به محل پروژه و نگهداری بیش از اندازه در مقابل نور مستقیم آفتاب

حال اگر این نکات را رعایت کردیم و باز نشتی در لوله‌های پولیکا رخ داد میتوان با روشهایی از این عمل جلوگیری کرد.

در ابتدا بایستی محل نشتی لوله را شناسایی کرد. به همین منظور ترجیحا باید مایع درون لوله کم یا فشار سیال تا حد امکان کاهش پیدا کند. بعد از شناسایی محل مربوطه ناحیه ای از لوله پلیکا که آسیب دیده را توسط فرچه سیمی و یا کاغذ سنباده زنگ زدایی و سنباده کاری می کنیم.

خمیر آماده شده را بر روی محل نشتی قرار دهید و آن را به داخل حفره یا محل نشتی فشار دهید و بدین ترتیب از نشت لوله پلیکا جلوگیری می‌شود.

قیمت لوله پلیکا

قیمت این مدل از لوله‌ها متاسفانه کاملا مستقیم وابسته به قیمت دلار می باشد چرا که در تولید لوله‌های upvc از رنگدانه‌ها و فیلرهایی استفاده می‌شود که وارداتی بوده و بالا رفتن قیمت ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت لوله پلیکا دارد.

البته همه مطلب در مورد قیمت لوله پی وی سی این مطلب نیست که به آن اشاره شد. پارامترهایی همچون کیفیت مواد اولیه مورد استفاده که می تواند کاملا درجه یک و یا بازیافتی باشد بر قیمت لوله پلیکا تاثیر دارد.

اینکه شما از کارخانه گلپایگان خرید کنید با یزد و یا… نیز بر قیمت تاثیر دارد. اینکه از ناب زیست خرید کنید یا پایپ گستر و یا پایپ ایران همگی بر قبمت تاثیر دارد. شاید بتوان موضوع را به تکنولوژی تولید ربط داد چرا که تکنولوژیهای پیشرفته برای تامین مقاومتی معین، تزریق کمتری انجام میدهند و در نهایت قیمت تمام شده محصول پایین تر خواهد بود.

اینکه اینجا برای شما همچون سایتهای دیجی کالا، آبراهه پایپ، لوله آنلاین و پارس اتیلن کیش لیست قیمت ارائه دهیم و شما را بدین روش به ماندن در این سایت ترغیب نمائیم همانطوری که اشاره شد بدلیل تغییرات مداوم قیمت مواد اولیه و قیمت دلار در شان این مجموعه نیست چرا که مطئنیم لیست قیمت لوله پلیکا تولیدی هر شرکتی حتی برای یک هفته نیز ثابت نیست. از طرفی بدلیل تولید طبف وسیعی در لوله‌ها و اتصالات با مقاومت ها و کاربردهای مختلف امکان بروزرسانی مداوم لیست قیمت لوله پلیکا و اتصالات وجود ندارد.

بدین منظور ما از شما تقاضا می نمائیم چنانچه مایل به دریافت لیست قیمت بروز لوله‌های یو پی وی سی پایپ گستر هستید هم اکنون شماره مندرج در صفحه تماس با ما را بگیرید و از آخرین تغییرات قیمت مطلع شوید.

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

5 دیدگاه

gravatar

خادمینوشته شده در  3:56 ب.ظ - نوامبر 12, 2023

قیمت لوله پلیکای فاضلابی 110 یعنی 4 اینچ
متراژ 125 متر رو بنویسید لطفا

gravatar

سجادنوشته شده در  10:27 ب.ظ - ژانویه 21, 2024

سلام ویت به خیر قیمت لوله پلیکا‌۴۰۰میلی متری چند ؟جهت تهیه این محصول در استان البرز نمایندگی دارید؟

gravatar

سجادنوشته شده در  10:28 ب.ظ - ژانویه 21, 2024

سلام ویت به خیر قیمت لوله پلیکا‌۴۰۰میلی متری چند ؟جهت تهیه این محصول در استان البرز نمایندگی دارید؟

دیدگاه خود را وارد کنید.