طراحی و اجرای سپتیک تانک

طراحی و اجرای سپتیک تانک

طراحی و اجرای سپتیک تانک شامل مجموعه فعالیتهایی است که پیمانکار یا مجری کارفرما می بایست انجام دهد تا این مخزن ساده و کاربردی براحتی بتواند ضمن جمع آوری دقیق کلیه پسابهای خروجی از منبع تولید فاضلاب، نسبت به تصفیه آن تا حدی که سوراخهای چاه فاضلاب نگیرد، اقدام نماید.

پیشتر در صفحه معرفی سپتیک تانک آموختیم ساختمان یا اجزای این دستگاه مهم و کاربردی شامل وارد زیر است:

  • مسیر ورود فاضلاب (شامل لوله ورودی و میانگیر)
  • مخزن اولیه گندانبار: که 66 درصد از کل حجم مخزن را به خود اختصاص داده است.
  • بافل میانی: دیواره میانی، مانند دیوار از ورود روغن و چربی ها به مخزن زلال سازی جلوگیری می کند.
  • مخزن ثانویه (زلال سازی): این مخزن تقریباً 30 درصد حجم دستگاه را تشکیل داده و محل جمع آوری پساب تصفیه شده می باشد.
  • گیت خروجی گازها: از طریق این دریچه (ونت هوا) گازهای حاصل از فرایندهای بی هوازی تصفیه فاضلاب خارج می گردد.

طراحی سپتیک تانک

طراحی سپتیک تانک برای اولین بار در سال 1876 در آمریکا انجام شد، اگرچه این اختراع در سال 1881 در فرانسه به ثبت رسید. با مجهز نمودن مخازن اولیه سپتیک به تنظیم کننده های جریان (Baffle) در سال 1905 بر کارایی این نوع سازه افزوده شد. در قرن حاضر پس از سال 1920 سپتیک تانکها به طور گسترده ای در سطح جامعه مورد استفاده قرار گرفته اند. پس از جنگ جهانی دوم، سپتیک تانکها در مناطق مسکونی فاقد سیستم فاضلاب مورد توجه قرار گرفت.

طراحی مناسب در استفاده از سپتیک تانک بسیار حائز اهمیت است. سپتیک تانکها به منظور تصفیه حجم و نوع فاضلابی که وارد آن میشود و متناسب با شرایط محلی طراحی میشوند. باید توجه داشت که سیستم بیش از اندازه بارگذاری نشود. مواد شیمیایی خطرناک و چربی زیاد نمیتواند در سپتیک تانک ته نشین شود. چربی های آشپزخانه باید در سطل زباله تخلیه شود. صرفه جویی در مصرف آب، بر عمر این سیستم میافزاید.

در طراحی سپتیک تانک که ساده ترین نوع تصفیه خانه تک واحدی است، تصفیه مکانیکی یعنی ته نشینی و تصفیه زیستی با کمک باکتریهای بی هوازی همزمان در آن انجام می گیرد.

در طراحی، سپتیک تانک بعنوان انباره سرپوشیده ای که از بتن آرمه، فایبرگلاس و یا پلی اتیلن ساخته شده در نظر گرفته می شود که فاضلاب پس از ورود به انباره بخش اول و بعلت کاهش سرعت جریان آن، قسمتی از مواد معلق خود را بصورت ته نشینی از دست می دهد و از سوی دیگر انباره بیرون می رود. طراحی به گونه ایست که مواد ته نشین شده بصورت لجن در کف انباره با کمک باکتریهای بی هوازی هضم می شود. از این فرایند غیرهوازی در تصفیه فاضلاب می توان بدون استفاده از تکنولوژی پیچیده و پرهزینه روش های معمول و با یک طراحی حساب شده تصفیه فاضلاب را با هزینه بسیار کمتر و به نحو مطلوبتری به انجام رساند.

در این روش در صورتی که به فاضلاب اکسیژن نرسد، باکتری ها پس از مدت کوتاهی از فعالیت، رشد و نمو خود را از دست داده و در عوض باکتری های بی هوازی فعالیت خود را شروع می کنند. کار این باکتریها براین اساس است که اکسیژن مورد نیاز خود را از تجزیه مواد آلی و معدنی موجود در فاضلاب بدست می آورند و به عبارت دیگر این باکتری ها برخلاف باکتریهای هوازی، مواد نامبرده را احیاء می کنند.

با طراحی و نصب صحیح سپتیک تانک ها، میتوان عمر مفید سیستم را برای سالها تضمین نمود. بررسی های سالانه برای اندازه گیری عمق لجن به منظور جلوگیری از انسداد تانک، ناشی از پر شدن مواد جامد، مطلوب است.

  • میزان چربی های آشپزخانه و زباله که با ورود به فاضلاب وارد سپتیک تانک میشود را باید کاهش داد.
  • مصرف بهینه آب، مقدار جریان ورودی و اشباع ناحیه زهکشی را کاهش خواهد داد.
  • برای حفاظت از آبهای زیر زمینی، در بسیاری از موارد ظرفیت سپتیک تانک را افزایش میدهند، این امر سبب کاهش تراکم فضولات خواهد شد.
  • در نهایت، ممکن است تحت محدودیتهای دیگر در ناحیه تخلیه به آب های زیر زمینی در مناطق مختلف باشد.

طراحی سپتیک تانک

اجرای سپتیک تانک

شرکت پایپ گستر مجری و اجرا کننده انواع سپتیک تانک در ایران می باشد.

مطلوبیت اجرا وابسته به سرعت و آسانی حمل و نصب آن در هر مکان، مقرون به صرفه بودن چه از نظر زمان، عدم نیاز به فضا و مکان گسترده، عدم نیاز به هزینه سرویس و نگهداری بعدی، عدم نیاز به قطعات مکانیکی و کادر متخصص می باشد.

اجرای این نوع سیستم نیاز به دانش فنی و کارشناسان مجرب دارد که شرکت مهندسی پایپ گستر شما را تا نصب و راه اندازی این سیستم راهنمایی خواهد کرد لذا در نظر داشته باشید اجرای سپتیک تانک توسط شرکت معتبر پیاده سازی گردد.

اجرای سپتیک فاضلاب صفر تا صد توسط شرکت ما صورت میگیرد اگر سوالی در این زمین ذهن شما رو مشغول کرده است می توانید با شماره های ما تماس بگیرید تا پاسختان را دریافت نمایید. در مورد نحوه و هزینه اجرا، ابتدا باید بررسی شود که چه مدلی را شما برای نصب انتخاب میکنید: ایا روش شما دفنی می باشد یا سطحی افقی برای اجرا در نظر گرفته اید یا عمودی.

همه این ها در نحوه اجرا چاپ سپتیک بسیار تاثیر گزار می باشد. حال سوال پیش می آید که خب نحوه اجرای هر کدام چگونه می باشد؟ برای دریافت پاسخ با یک تماس تلفنی فاصله دارید.

آیا اجرای سپتیک تانک بتنی با اجرای سپتیک تانک پلی اتیلن متفاوت است؟ جواب بلی می باشد. این مهم نیز نیاز به بحث کارشناسی دارد.

نحوه اجرای چاه سپتیک

اجرای سپتیک فاضلاب

بعد از محاسبه ظرفیت سپتیک و اجرا نوبت به اجرای چاه سپتیک میرسد. بدین منظور استوانه ای به قطر ۹۰۰ میلیمتر با ارتفاع میله حداقل ۱۰ متر کنده می شود. بعد در سمت چپ و راست این میله انباره ای به اندازه ظرفیت چاه سپتیک کنده کیشود و خاک به بیرون چاه ریخته میشود.

در اجرای سپتیک تانک انتخاب مکان بسیار مهم است از همین رو باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • در فاصله حداقل 100 فوت از نزدیکترین چاه یا چشمه، 10 فوت از نزدیکترین خطوط لوله آب و 50 فوت از نزدیکترین حوضچه یا جریان قرار گیرد.
  • شیب زهکش به سمت ساختمان یا هر تأسیسات آبی نباشد.
  • محوطه زهکشی فارغ از هرگونه درخت و بوته زار باشد.
  • امکان افزایش فضای زهکش در صورت نیاز فراهم باشد.
  • سپتیک تانک یا فضای زهکشی توسط راه عبوری یا بتن پوشیده نشود.
  • سپتیک تانک و زهکش از فضاهای زهکشی و آبروها دور باشد.
  • هرگز از شعله‌های روباز یا کبریت برای بازرسی از سپتیک تانک استفاده نشود. امکان انفجار شدید ناشی از گاز تولید شده فاضلاب وجود دارد.

مطالعه کنید: لوله زهکش

اجرای سپتیک تانک

طراحی و اجرای سپتیک تانک آجری

سپتیک تانک آجری بصورت مکعب مستطیلی است که طول آن دو برابر ارتفاع بوده و ۱.۵ برابر عرض می باشد. فاضلاب از لوله ورودی وارد سپتیک تانک آجری میشود و بعد از عبور از دیواره میانی به بخش زلال سازی وارد می شود. بدنه این مدل مخزن تصفیه فاضلاب قالبا با بتن پوشش داده میشود و در نهایت با ایزوگام کاور می شود. عمق سپتیک آجری نباید از یک متر کمتر باشد. چرا که در اینصورت فاضلاب به محض ورود به حوضچه ته نشینی باعث بر هم خوردن آرامش و از کنترل خارج شدن فعالیت باکتری های بی هوازی درون بخش اول یا حوضچه آرامش دستگاه می گردد.

محاسن سپتیک اجری

  1. سرعت طراحی و  اجرا: مناسب برای زمین های دژ و یا زمین هایی که قدرت جذب بسیار کمی دارند و یا مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی در آن بالا باشد.
  2. به دلیل استقرار در زمین فضایی را اشغال نمی نماید.
  3. هزینه بسیار مناس: بدلیل عدم استفاده از تجهیزات الکترومکانیکال نیازی به تعمیر و هزینه نگهداری و اپراتور ندارد.

پمپ سپتیک

یک نوع پمپ لجن کش خوردکن دار است که با خورد کردن تمامی جامدات سرریز شده به حوضچه آرامش و پمپاژ آن به سمت اگوی شهری مکانیزم تصفیه فاضلاب را تکمیل می کند. معروف ترین برند پمپ سپتیک در ایران برند اسپیکو اصفهان است و قوی ترین برند اروپایی این مدل پمپها، لوارا و ابارا می باشند.

حتما مطالعه فرمایید: لوله کاروگیت

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

2 دیدگاه

gravatar

غلامحسینینوشته شده در  8:50 ق.ظ - جولای 24, 2022

سلام برای اجرای سپتینک برای ۵۰ نفر درخواست مشاوره دارم

دیدگاه خود را وارد کنید.