لوله پوش فیت

لوله پوش فیت

لوله‌ها و اتصالات پوش فیت فاضلابی به راحتی در فروشگاه‌های تاسیسات خانگی در دسترس شما هستند. شاید بزرگترین دلیل آنرا بتوان در نصب راحت و آسان انواع لوله‌های پوش فیت فاضلابی به یکدیگر و مقاومت بالای آن در برابر ضربه و تنش های مکانیکی، مقاومت شیمیایی بالا، وزن سبک و… جستجو نمود.

در مقایسه با لوله پلیکا اعم از CPVC و PVC یا لوله‌های مسی و چدنی که برای اتصال انها نیازمند به جوشکاری و لحیم کاری و یا استفاده از چسب می باشد، استفاده از لوله و اتصالات پوش فیت یا فشاری بسیار آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

لوله پوش فیت دارای اورینگ‌هایی در داخل هستند که وقتی لوله‌ها در سوکت اتصال قرار می گیرند، آنها را محکم نگه می دارد. اورینگ‌های نئوپرن (O-ring Neoprene) مهر و موم‌های قوی و ضد نشتی روی لوله‌های داخل اتصالات ایجاد می کنند. این نوع از لوله‌ها حتی زمانی که در داخل دیوارها و سقف های تکمیل شده پنهان شده باشند کاملا قابل اعتماد و ایمن هستند.

* اورینگ نئوپرن (Neoprene) بسیار مقاوم در برابر بعضی فراورده‌های نفتی، آب و همچنین گازها بخصوص گازهای سرد کننده می باشند. مقاومت فیزیکی این اورینگ‌ها از اورینگ های NBR بیشتر بوده و در نتیجه اورینگ های نئوپرن کاربردهای خاصی خواهد داشت.

لوله پوش فیت فاضلابی چیست؟

لوله پوش فیت فاضلابی

لوله پوش فیت فاضلابی (push fit pipe) که به لوله‌های فشاری نیز ممکن است شهرت داشته باشند در واقع لوله‌های دارای اورینگ یا همان سوکت‌داری هستند که از مواد پلی پروپیلن ساخته شده اند. این نوع از لوله ها دارای یک سر سوکت دار و یک سر صاف یا پخ می باشند. بدین ترتیب انتهای لوله پوش فیت بدون سوکت براحتی در داخل لبه سوکت‌دار لوله دیگر فشار داده می شود و این دو شاخه از لوله بسیار محکم بدون نیاز به چسب و مواد جوش دو لوله به یکدیگر متصل می گردند. لوله پوش فیت فاضلابی بر اساس نوع ساختار به دو دسته لوله پوش فیت معمولی و لوله پوش فیت سایلنت (بی صدا) تقسیم می گردد. لوله پوش فیت سایلنت در واقع از سه لایه تشکیل شده است تا از انتشار صدای آب و فاضلاب جلوگیری نماید.

مزایای لوله پوش فیت فاضلابی

این مدل از لوله‌ها، بسته به متریالی که در ساخت آن استفاده می شود و با توجه به ساختار و نحوه طراحی آن دارای مزایای درخور توجه می باشد که در ذیل به برخی از این مزایا اشاره می نماییم:

  1. لوله پوش فیت از آبندی عالی برخوردار است و مطلقا نشتی آب نخواهید داشت.
  2. این نوع از لوله‌ها، قابل اتصال با لوله‌هایی در متریال مختلف می باشد که این مسئله یک مزیت عالی برای آنها به شمار می رود. هر گاه در سیستم لوله کشی خود یا خرابی لوله با هر متریالی شدید براحتی می توانید از لوله پوش فیت جایگزین آن با نصب راحت و بدون دردسر استفاده نمائید.
  3. مقاومت بالا در برابر ضربه و تنشهای مکانیکی در سالیان بعد از لوله کشی بسیار مهم می باشد. استفاده از لوله پوش فیت میزان خرابی، نیاز به تعویض و تعمیر را به حداقل می رساند در حالیکه لوله پلیکا در اثر ضربه ممکن است دچار شکستگی گردد.
  4. لوله پوش فیت در برابر مواد خورنده و شیمیایی بسیار مقاوم می باشد. از این جهت در انتقال سیالات اسیدی براحتی می توان از این مدل لوله‌ها استفاده نمود.
  5. این نوع از لوله های فاضلابی غیرقابل احتراق و ضد شعله می باشند. این مسئله در سیستم لوله کشی که در موتورخانه‌های مرکزی نصب شده اند و در کنار سیستمهای در معرض احتراق از قبیل بویلر و منبع کویل دار و… قرار دارند، بسیار ایده آل و قابل توجه می باشد.
  6. لوله پوش فیت دارای سطح داخلی کاملا صاف و صیقلی می باشد و همین مسئله موجب می گردد تا از رسوب گرفتگی و انسداد به مرور زمان به دور باشد.
  7. لوله پوش فیت نسبت به لوله کاروگیت، لوله پلیکا، لوله مسی و چدنی که برای انتقال فاضلاب استفاده می شوند، بسیار سبک می باشد.
  8. جهت اتصال شاخه‌های سه متری و کوتاه‌تر پوش فیت به یکدیگر نیاز به هیچ ابزار و تجهیزات خاص و پر هزینه و پیچیده ای نیست. همچنین برای اتصال آنها به یکدیگر نیاز به حلال شیمیایی و چسب و جوش نمی باشد.
  9. از دیگر مزایای آن می توان به قابلیت تولید آنها در قطر، اندازه و زوایای مختلف اشاره نمود. این نوع از لوله‌های فاضلاب از قطر اسمی 4 سانتی متر تا 20 سانتیمتر قابل تولید می باشند. قابلیت تولید در زوایای مختلف امکان استفاده از آنها در زاویه 30 درجه، 45 درجه، 90 درجه و 135 را خواهد داد.
  10. از لوله پوش فیت به دلیل قابلیت مقاومت دمایی و حرارتی عالی می توان جهت انتقال آب و فاضلاب تا دمای 90 درجه سانتیگراد استفاده نمود.
  11. مقاومت عالی در برابر سایش و لرزه از خود نشان می دهند.
  12. این لوله ها، بدون سرب و غیر سمی هستند، خاصیت کشسانی آنها خطر ترکیدن در شرایط یخ زدگی در ماه های زمستان را کاهش می دهد و بواسطه انبساط و انقباض صدای کمتری ایجاد می کنند.

عملکرد لوله پوش فیت فاضلابی بی صدا

لوله‌های پوش فیت فاضلابی سایلنت با متریال پلی پروپیلن بعنوان سیستم مرکزی داخلی بدون فشار در داخل ساختمانها و زمین در مناطقی مطابق با استانداردهای  DIN EN 12056، DIN EN 752  و DIN 1986-100. استفاده می شود. این گروه از لوله‌ها قابل استفاده در یک خانه کوچک مسکونی تا ساختمانهای بزرگ تجاری، صنعتی و… می باشد و آنها را می توان در قطرهای اسمی از DN 40 تا DN 200 طراحی و تولید نمود.

مشخصات فنی لوله‌های پوش فیت فاضلابی بی صدا

  • برخورداری از کیفیت بالا و ظاهری جذاب
  • عملکرد سیستم جذب نویز بالا
  • دارای اتصالات ویژه و ثبت شده می باشد که اجازه می دهد کاهش سطح انتقال نیرو از طریق عناصر سازه ای ساختمان به حداکثر برسد.
  • دارای سوکتهای مخصوصی جهت اتصال لوله و اتصالات بهم می باشند.
  • افزایش سطح جذب صداهای موجود در هوا
  • توانایی بهینه ضد لغزش داخلی مقاوم در برابر سایش
  • لایه داخلی مقاوم در برابر انسداد و گرفتگی
  • مقاومت عالی در برابر شوک سرما، حاشیه ایمنی تا -10 درجه سانتیگراد
  • مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش بالا، می تواند تا 2 سال در فضای باز نگهداری شود.
  • مقاومت در برابر ضربه بالا
  • مقاومت در هنگام حمل و نقل، ذخیره سازی و ایمنی بالا در محل نصب

طراحی و تولید لوله پوش فیت فاضلابی بی صدا

لوله‌های پوش فیت فاضلابی بسیار با دوام و عمر اقتصادی بالا از نوع بدون فشار می باشند که برای نصب در زمین بر اساس استانداردهای ملی و استانداردهای دنیا DIN100 و (EN12056) و DIN 1986 کشور آلمان برای انواع ساختمان‌های مسکونی و غیر مسکونی تولید می‌گردد. بیشترین کاربرد لوله پوش فیت فاضلابی سایلنت در کاربری‌هایی می باشد که نیاز به لوله‌های فاضلابی بی سر و صدا دارند. بیشترین واحدهای درخواست کننده لوله های بی صدا عبارتند از :

  • هتل‌ها
  • ساختمان‌های اداری
  • بیمارستان‌ها
  • شرکتها و…

این دسته از لوله‌ها به دلیل نصب راحت و ماندگاری بالا و کیفیت عالی، آسایش ساکنین ساختمان را فراهم می نماید و در ضمن نیاز به تعمیرات دائم و تعویض ندارد. برای نصب لوله پوش فیت فاضلابی در داخل زمین باید مطابق با استانداردهای DIN  و EN اقدام نمایید.

کاربرد لوله پوش فیت فاضلابی

لوله پوش فیت مدرن‌ترین انواع لوله در حال حاضر از حیث طراحی می باشد که جایگزین خوبی برای انواع لوله‌ها اعم از لوله کاروگیت، لوله پلیکا، لوله مسی و لوله‌های چدنی و… می باشد. از این دسته از لوله‌ها می توان بعنوان شبکه‌های جمع آوری آب باران در ساختمانهای مسکونی، تجاری و همچنین در لوله کشی داخلی ساختمانها برای انتقال آب و فاضلاب و… استفاده نمود.

از جمله کاربردهای غیرمجاز لوله پوش فیت که نیاز به دریافت مجوز از شرکت سازنده دارد، می توان به انتقال مواد نفتی و پساب با دمایی بیش از 95 درجه سانتیگراد و عبور سیالات تحت فشار بالا می باشد. در این موارد حتما باید تولید کننده را در جریان بگذارید تا الزامات طراحی مربوط به این کاربری‌ها را بر روی لوله اعمال نماید.

در ادامه به برخی از موارد استاندارد استفاده لوله پوش فیت اشاره می نماییم.

استفاده از لوله پوش فیت فاضلابی در آشپزخانه های صنعتی

سیستم لوله کشی پوش فیت فاضلابی می تواند به عنوان جمع کننده و کانال اصلی برای تخلیه پساب و خورده‌های مواد غذایی استفاده شود. این نوع از لوله‌های انتقال آب و فاضلاب در آشپزخانه‌ها می تواند مستقیما آب خروجی از سینک و کفشورها را هدایت کند و یا از آنها برای اتصال آب و فاضلابهای چرب و بهداشتی به سیستمهای تصفیه کننده فاضلاب اعم از چربی گیر یا سپتیک تانک استفاده نمود.

به سبب مقاومت دمایی بالا و خوب، این نوع از لوله‌ها در جاهایی که نیاز به گرمایش لوله بمنظور رسوب زدایی داخلی جداره‌های لوله می باشد، می تواند گزینه ای ایده آل به شمار آید.

گرمای قابل تحمل توسط لوله‌های پلیکا شاید تا 45 درجه سانتیگراد باشد اما لوله پوش فیت فاضلابی دامنه بالاتری از دما را تحمل می کند. اما بهتر است دمای بیش از 65 درجه را بر روی این نوع از لوله‌های فاضلابی اعمال نکنید چرا که به مرور زمان خواص خود را از دست داده و احتمال تغییر شکل یا نشتی وجود خواهد  داشت.

استفاده از لوله پوش فیت فاضلابی بعنوان تهویه و هواکش

در خانه‌های مسکونی، تجاری و… لوله پوش فیت را می توان برای سیستم‌های تهویه غیرمتمرکز اتاق ها، توالت‌ها و آشپزخانه‌ها و حمام استفاده کرد.

بر اساس DIN 18017-3 برای ساختمان‌هایی از این نوع هیچ الزامات خاصی برای حفاظت در برابر آتش برای این مدل لوله‌ها وجود ندارد.

معایب لوله پوش فیت

مقایسه لوله پوش فیت و لوله پلیکا

قطعا مانند هر محصول دیگری، لوله‌های پوش فیت نیز دارای برخی ایرادات می باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • هزینه بیشتر این مدل از لوله‌ها در مقایسه با سایر لوله‌ها
  • در طولانی مدت اندکی عملکرد لوله مذکور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
  • عدم استفاده از اتصالات پوش فیت در سیفون
  • عدم مقاومت مناسب در زیر خاک و محل تردد
  • مقاومت آن در مقابل اشعه یو وی کاهش می یابد.

اتصالات پوش فیت

برای اتصال انواع لوله پوش فیت از یک سری اتصالات استفاده می گردد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • لوله پوش فیت یک سر سوکت
  • لوله‌های پوش فیت دو سر سوکت
  • زانویی پوش فیت
  • تبدیل بزرگ به کوچک و بر عکس
  • بوشن پوش فیت
  • دریچه بازدید پوش فیت
  • عصایی پوش فیت
  • درپوش
  • سه راهی
  • بست دیواری و سقفی پوش فیت
  • سیفون پوش فیت
  • انشعاب دوبل پوش فیت
  • زانو ونت دار
  • رابط بوگیر

مزایای اتصالات پوش فیت

سرعت اتصال با اتصالات پوش فیت شاید بزرگترین مزیت باشد. در مواقع اضطراری، می توانید به سادگی با کشیدن یک دکمه لوله را ببندید یا آن را تعمیر کنید. اتصالات فشاری روشی عالی برای ساخت اتصالات لوله بدون نیاز به جوشکاری یا استفاده از انبردست، اتصالات یا چسب است.

هنگام استفاده از اتصالات فشاری (اتصالات پوش فیت)، لوله‌ها نباید کاملاً خشک شوند. تفاوت این نوع از اتصالات با این متریال در مقایسه با اتصالات CPVC و PVC این است که باید اتصالات پلیکا و پی وی سی قبل از اتصال با چسب خشک شوند. یا لوله‌های مسی که باید قبل از جوشکاری با آتش خشک شوند.

لوله‌ها و اتصالات پوش فیت در سایز و ابعاد مختلف و با برندهای مختلف در بازار ایران تولید و عرضه می گردد که در ادامه حتما برخی از برندهای نام آشنا را قید خواهیم کرد. هنگام استفاده از اتصالات پوش فیت، مطمئن شوید که هیچ سوراخی در انتهای لوله وجود ندارد. این می تواند به O-ring آسیب برساند و آب بندی را به خطر بیندازد.

مطمئن شوید که اتصالات پوش فیت که خریداری می کنید برای استفاده مورد نظر تایید شده اند. دستورالعمل‌ها و توصیه‌های سازنده لوله‌ها و اتصالات پوش فیت را بررسی نمایید تا مطمئن شوید که اتصالات شما محکم و ایمن هستند.

تست لوله پوش فیت

یکی از مهمترین تفاوتهای لوله پوش فیت با لوله پلیکا این است که لوله پوش فیت در تمام مراحل تولید قابلیت تست و آزمایش را دارد. برای اطمینان از عملکرد مناسب این نوع از لوله ها و عدم نشتی آن و آب بندی کامل آن بایستی از دستگاه استاپر استفاده نمود.

استفاده از استاپر جهت تست در تمام مراحل تولید لوله پوش فیت اعم از قبل از عملیات، حین و بعد از کار الزامی می باشد.

استاپر به دو دسته بالنی و دستی تقسیم می گردد. استاپر بالنی از یک تلمبه باد، فشارسنج و بالن پلاستیکی تشکیل شده است و کار با آن ساده خواهد بود. روش تست لوله پوش فیت با استاپر بالنی بدین شکل است که ابتدا باید بالن را به درون لوله هدایت کرد و پس از ایجاد فشار تا 1.5 بار لوله را تست نمود. در این امر به جز مرحله تست، نباید فشار آب درون لوله کمتر از سه بار باشد.

نصب و اجرای لوله پوش فیت

همانطور که پیش تر بیان شد نصب و اجرای لوله پوش فیت خیلی سخت نیست و براحتی هر فردی از پس آن بر می آید البته که باید نکات لازم را از نصابهای متخصص سوال کنید.

برای نصب لوله های پوش فیت به یکدیگر ابتدا نیاز به تعدادی از تجهیزات می باشد که در زیر تیتروار به آنها اشاره می نماییم :

لوله بر، لوله پخ زن، لوله بر سه کاره، آچار تسمه ای

روش اجرا و نصب لوله پوش فیت به ترتیب زیر انجام می شود:

  1. لوله را بر روی آچار تمسه ای که پایه دار است و لوله را ثابت نگه می دارد قرار دهید.
  2. ابتدا لوله را با لوله بر در ابعاد و اندازه مختلف و مورد نیاز برش دهید.
  3. پلیسه‌ها و زائده‌ها را با پارچه کاملا تمیز نمایید.
  4. پس از برش، لبه قسمت برش زده شده توسط لوله پخ زن کونیک گردد. زوایه قسمت کونیک بین 15 تا 45 درجه متغییر است.
  5. جهت جا زدن سوکت از مایع روان کننده استفاده نمایید. دقت نمایید که محورهای هر دو اتصال در یک راستا باشند.
  6. بعد از قرار دادن و جا دادن لوله پوش فیت در سوکت محل اتصال را علامتگذاری نمایید.
  7. جهت پیش بینی انبساط لوله در هنگام عبور سیالات گرم، لوله یا اتصال را بگردانید و محل علامتگذاری شده را به اندازه10 میلیمتر از سوکت دور نمایید.
  8. دریچه بازدید را نصب کنید. دقت کنید که فاصله دریچه از دیوار روبرو کمتر از 45 سانتیمتر نباشد و دریچه بازدید کاملا آب بند باشد. نصب دریچه بازدید در برخی از کاربری‌ها ممنوع می باشد.
  9. جهت ثابت کردن لوله‌های پوش فیت افقی و عمودی از بست های مربوطه استفاده نمایید.

قیمت لوله پوش فیت

قیمت لوله پوش فیت

در ایران شرکتهای مختلفی اقدام به تولید لوله پوش فیت می نمایند که مهمترین آنها عبارتند از: ناب زیست، پایپ ایران، نیک بسپار یزد، پلیمرگلپایگان، سوپر پایپ و… می باشد.

تکنولوژی مورد استفاده در ساخت لوله بر قیمت لوله پوش فیت تاثیر خواهد گذاشت. قیمت لوله پوش فیت نسبت به سایر لوله‌ها بیشتر خواهد بود اما مزایای بیشمار آن مسبب چشم پوشی کاربران می گردد.

با کاهش هزینه های نصب، جوش و چسب کاری می توان قیمت کل سیستم لوله کشی توسط لوله پوش فیت را کاهش داد. اینکه تولیدکنندگان سعی کنند برای جلب توجه کاربران لیست قیمت لوله پوش فیت  ارائه دهند، نشدنی است؛ چرا که قیمت مواد اولیه و هزینه‌های حمل و نقل و نیروی انسانی و خط تولید دایم در حال نوسان است.

پس ارائه لیست قیمت به روز درون سایت و عدم بروزسانی هر ساعت آن آغاز درگیری با مشتریان خواهد بود. مشتریان شما انتظار دارند طبق همان لیست محصول را از شما خریداری نمایند. کاربردی ترین و ماندگارترین لوله ساختمانی، صنعتی و تاسیساتی، لوله پوش فیت می باشد. اگر قصد خرید انواع لوله و اتصالات پوش فیت با بالاترین عملکرد و قیمت مناسب را دارید با همکاران بنده در گروه صنعتی پایپ گستر تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

دیدگاه خود را وارد کنید.