سپتیک تانک

سپتیک تانک

سپتیک تانک (septic tank) اساسی ترین و مهمترین بخش پالایش و پاکسازی فاضلاب به صورت بی هوازی می‌باشد. در حقیقت این مخازن، تانک یا منبعی است که به واسطه طراحی خاص خود، فاضلاب جامد را درون خود نگه داشته و از طریق فعالیت باکتری‌های بی هوازی، تبدیل به مایع (پساب) و گاز متان می‌کند. نهایتاَ این پساب و گاز متان، توسط گندانبارها تحویل چاه جذبی می‌گردد.

سپتیک تانک به عنوان ساده ترین وسیله مورد استفاده در پالایش فاضلاب، بسیار پرتقاضا و محبوب است. در واقع با این دستگاه، پاکسازی مقدماتی و تصفیه پیشرفته به ساده‌ترین و باکیفیت‌ترین شکل ممکن انجام میگیرد. اما چرا گندانبارها را بهترین نوع مخازن معرفی می‌کنند؟! و به چه دلیل دارای محبوبیت های گسترده ای در میان کارفرمایان هستند؟!. برای پاسخ دقیق به این سوالات با ما در این محتوای تخصصی همراه باشید.

شاید حوصله خواندن متن را ندارید. در این صورت فایل صوتی زیر را گوش کنید تا همه چیز را در مورد این محصول پرکاربرد تصفیه فاضلاب بدانید.

سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک یک نـوع تصفیـه خانه تک واحـدی است که تصـفیه مکانیکی و تصفیه زیستی به کمک باکتری های بی هوازی بصورت آنی در آن تا 35% آلایندگی اولیه انجام می گیــرد. این مخازن همانند عکس زیر، به جهت یک عملکرد کامل از اجزای زیر تشکیل شده است. این مخازن در جنسهای مختلفی ساخته میشوند که البته مدل پلی اتیلنی بسیار محبوبتر از سایر مدلها میباشد.

ساختار سپتیک تانک پلی اتیلن

نحوه عملکرد سپتیک‌تانک‌ها نیز مبحث بسیار مهمی می‌باشد. فاضلاب پس از داخل شدن به انباره تعفن و با توجه به کاهش سرعت جریان آن، بخشی از مواد معلق خود را به صورت ته نشینی از دست می دهد. در نتیجه از دست دادن این ته نشینی، فاضلاب باقیمانده از طرف دیگر سپتیک خارج میشود. میزان آلودگی فاضلابی که از سپتیک تانک خارج می‌شود، حدوداَ معادل «میزان آلودگی فاضلاب خارج شده از استخرهای ته نشینی اولیه» است. یعنی تقریبا 30 درصد کاهش آلودگی به همراه دارد که بسیار ارزشمند است. امـــــــــــــا…

اما این پایان کار نیست. بلکه شرکت پایپ گستر با افزایش حرفه ای سازی تکنولوژی خطوط تولید خود و بهره گیری از روشهای ویژه ای همچون RBC در ساخت دستگاه سپتیک، توانسته است تا درصد آلودگی را تا 60 درصد کاهش دهد. البته تصفیه صد در صدی و کامل فاضلاب نیز ممکن است. بنابراین چنانچه به دنبال تصفیه فاضلاب 100 درصدی هستید، حتماَ با کارشناسان ما تماس حاصل کنید تا موارد لازم برای تحقق چنین خواسته ای را برایتان تشریح کنند.

کاربرد سپتیک تانک در پالایش فاضلاب

مخزن فاضلابی سپتیک - SEPTIC TANK

این مخازن در تصفیه فاضلاب دو نقش اساسی را بر عهده دارند:

  • تصفیه ابتدایی: نقش کاتالیزور تجزیه فاضلاب جامد را بر عهده دارند.
  • تصفیه پیشرفته: سپتیک‌تانک‌ها در این مرحله نقش ایستگاه پمپاژ را بر عهده دارند. همچنین به عنوان نوعی متعادل ساز، در این مرحله تصفیه فاضلاب کاربرد زیادی دارند.

بطور کلی هیچگونه اعمالی از قبیل اختلاط، گرم کردن، کنترل PH و… در سپتیک تانک انجام نمی گیرد، در نتیجه نمی‌توان از هضم کامل لجن در این مخزن ها مطمئن بود. از همین رو باید آنزیم هایی جهت تسریع هضم فاضلاب به تانک افزوده شود.

گاهاَ در برخی از تعاریف گفته میشود که پساب حاصل از پالایش فاضلاب، به تصفیه خانه‌های مرکزی هدایت میشود. اما حتماَ به این نکته توجه داشته باشید که آب خروجی از سپتیک تانک باید حتماَ، حتماَ و حتماَ به چاه جذبی هدایت شود. چرا که این پساب خروجـی همچنان دارای درصدی از آلودگی هاست. در نتیجه هنوز قابلیت استفاده برای بسیاری از مصارف را ندارد. به منظور استفاده از پساب خروجی باکیفیت بایستی از پکیج تصفیه فاضلاب استفاده نمود که در مراحل بعد پروسه تصفیه فاضلاب از آن استفاده میشود.

کاربرد سپتیک تانک و قیمت آن

ویژگی‌های جذاب این مخازن، موجب کاربرد گسترده آن ها در بخشهای مختلف کاربریهای خانگی، بهداشتی و صنعتی گردیده است. از اصلی ترین موارد کاربرد سپتیک تانک میتوان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. پیش تصفیه و تصفیه اولیه فاضلاب بهداشتی واحدهای مسکونی، هتل ها و رستوران ها، مجتمع های تجاری و اداری
  2. به جهت اخذ پایان کار از نهادهای ساخت و ساز معماری و عمران. اخیراَ سخت گیریهای قوانین شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با نصب مخازن سپتیک بیشتر و بیشتر شده است.
  3. حذف ذرات قابل ته نشینی، چربی و روغنهای موجود در فاضلاب رستوران ها و سالن های غذا خوری. این کار به جهت جلوگیری از پر شدن سریع چاه جذبی و گرفتگی لوله‌ها به سبب تجمع چربی و ذرات درشت انجام میشود. این ذرات مطمئناَ قابلیت ته نشین شدن و متعادل سازی را دارند.
  4. همچنین از گندانبارها به عنوان لیفت استیشن (ایستگاه پمپاژ فاضلاب) در سیستم های تصفیه فاضلاب استفاده میشود.
  5. تانک سپتیک برای تصفیه مقدماتی فاضلاب مناطق مسکونی، مدارس، پارک ها، کمپ‌های تابستانی و هتل ها بکار می رود. این تجهیزات به دلیل هزینه‌های پایین و سهولت در ساخت، بشدت با تقاضاهای گسترده روبرو میباشد.

به طور کلی امروزه نام سپتیک تانک با کاربریهای کوچک گسترده ای گره خورده است. از جمله این موارد میتوان به: آپارتمان مسکونی، ویلا، مجتمع مسکونی، مجتمع‌های اداری، تصفیه فاضلاب هتل، پاساژها و مجتمعهای تجاری، تصفیه فاضلاب رستوران، تالار، مجتمع های ورزشی، سیستم تصفیه فاضلاب کارخانه، نیروگاه ها ، پیش تصفیه کمپ کارگری و… اشاره داشت.

پالایش سنتی یا مخازن سپتیک نوین؟

روشهای سنتی پالایش فاضلاب امروزه به شدت منسوخ شده است. البته بایستی گفت که با توجه به گسترش تکنولوژیها، مخازن سپتیک معمولی نیز به نوعی سنتی محسوب میشوند. چرا که سپتیک تانک سنّتی (معمولی) قادرند تا تنها حدوداً 30% مقدار BOD (آلودگی) را پایین بیاورند. یعنی حدوداَ برابر با مقدار کاهش آلودگی که از مخزن ته نشینی ابتدایی به دست می آید. بنابراین این مقدار به هیچ عنوان چشمگیر نیست و هیچ پیشرفتی را برای روند تصفیه به ارمغان نمی‌آورد. این در حالیست که سپتیک تانک‌های جدید قادرند تا 60% از آلودگی‌های فاضلاب را تصفیه سازی و کاهش دهند.

در نتیجه این مقایسه‌ها مشخص میشود که در پالایش سنتی، تصفیه خاصی صورت نمی‌گیرد. به بیان دیگر در روش سنتی تصفیه فاضلاب، به نوعی فقط عمل ته‌نشینی انجام می‌شود. بنابراین دستگاه‌های سپتیک تانک سنتی نمی‌توانند راندمان چندان مناسبی را ارائه کنند و صنایع را در دراز مدت با مشکلات عدیده ای، از جمله افزایش هزینه‌ها مواجه خواهند کرد.

همچنین تخلیه این فاضلاب های با درصد بالای آلودگی، از دیگر دردسرهای پالایش سنتی محسوب میشود. چرا که میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را بر محیط زیست و پیکره‌ی طبیعت وارد کند. برای لحظه ای تعداد بالای صنایع و کارخانجات موجود در ایران را تصور کنید و فکر کنید که به جای 60%، این شرکتها با بهره گیری از پالایش های منسوخ و سنتی، تنها 30 درصد از آلودگی فاضلاب ها را تصفیه کنند!! چه فاجعه زیست محیطی به وجود می آید؟!

به همین دلیل، سازندگان معتبری همچون شرکت پایپ گستر، به منظور افزایش راندمان مخازن سپتیک از سیستم RBC نیز در ساخت این تجهیزات بهره گرفته اند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های سیستم RBC خواهیم پرداخت.

سیستم RBC چیست؟

از سیستم RBC در ساخت ترکیبی انواع مخزن سپتیک پلی اتیلن و… استفاده میشود. استفاده از این سیستم بدون شک موجب افزایش بازدهی خواهد شد. در حقیقت سیستم RBC را در قسمت دوم دستگاه که یک سوم حجم کل آن را در بر دارد، جای گذاری می‌کنند. از طریق این سیستم و توسط باکتریهای بی‌هوازی، موادی که به شکل لجن در کف تانک ته نشین شده اند، هضم میشوند. این قدرت هضم آنچنان بالاست که در سال، تنها به 1 یا 2 بار تخلیه مخزن سپتیک نیاز باشد.

سیستم RBC مخزن فاضلاب

بد نیست بدانید که سیستم RBC (Roating Biological Contactor)، نوعی صافی بیولوژیکی دوار است. سیستم RBC از چندین دیسک دایره ای از جنس پلی استایرن و یا پی‌وی‌سی ساخته شده است. این دیسک ها در فواصل معین و کمی نسبت به یکدیگر، بر یک شافت افقی قرار دارند. این سیستم ها که با نام بیودیسک نیز شناخته میشوند، نوعی تکنولوژی بیولوژیکی رشد چسبیده هوازی (بی هوازی) محسوب شده که در ساخت مخازن سپتیک با قابلیت از بین برندگی 60% از آلودگیهای فاضلاب به کار می روند.

ظرفیت و حجم سپتیک‌ تانک‌ها

ظرفیت و حجم گندانبارها بسته به نوع نیاز و کاربری میتواند بسیار متفاوت باشد. به طور کلی انواع حجم سپتیک تانک از 3 متر مکعب تا 126 متر مکعب می‌تواند متفاوت باشد. اما شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که «آیا ساخت سپتیک با حجم های بیشتر نیز امکانپذیر است؟!». در پاسخ میتوان گفت: بله، در احجام بیشتر نیز امکانپذیر خواهد بود، ولی حالت سفارشی خواهد داشت.

ظرفیت و حجم سپتیک‌تانک‌ها

نکته جالب دیگری که بایستی بدانید، در رابطه با «وابستگی نوع تولید با حجم سپتیک» است. به طوری که:

  • این مخازن فاضلاب در احجام از 3 تا 126 متر مکعب، در کارخانه تولید میشوند.
  • احجام بیش از 126 متر مکعب، در محل پروژه یا کارگاه مونتاژ میشوند. بدین صورت که تمامی بدنه، سیستم، قطعات و اتصالات در کارخانه تولید شده و در محل پروژه به یکدیگر متصل (مونتاژ) میشوند. دلیل این امر، سختی بیش از حد در جابجایی مخازن سپتیک بزرگ است.

همچنین باید گفت که بر اساس ظرفیت مخزن سپتیک، سایز آن نیز (طول و قطر) دستخوش تغییرات میشود. به عنوان مثال در شرکت پایپ گستر:

  • مخزن فاضلاب با ظرفیت 3 مترمکعب، با طول 3 و قطر 1.2 تولید میشود.
  • یا مخزن فاضلاب با ظرفیت 15 مترمکعب، با طول 5 و قطر 2 تولید می‌گردد.
  • و یا مخزن سپتیک فاضلاب پلی اتیلن دوجداره با ظرفیت 30 مترمکعب، با طول 6 و قطر 2.5 ساخته میشود.
  • همچنین ساخت مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن دوجداره سنگین با ظرفیت 50 مترمکعب، با طول 10 و قطر 2.5 متر انجام میگیرد.

مکانیزم عملکرد سپتیک تانک

نحوه عملکرد یک سپتیک تانک معمولی به صورت زیر میباشد:

  1. ورود فاضلاب: فاضلاب از خانه یا سازه به سپتیک تانک وارد می‌شود. این فاضلاب ممکن است حاوی ذرات جامد و مایعات آلوده باشد که نیاز به تصفیه دارند.
  2. تجمیع جامدات: در ابتدا، جامدات سنگین در قسمت زیرین سپتیک تانک رسوب می‌کنند. این جامدات شامل گل و لای‌لای فاضلاب است که به نام لجن سپتیک معروف هستند.
  3. تجزیه بیولوژیکی: لجن سپتیک در مخزن با باکتری‌های موجود در آب و هوا در ارتباط است. این باکتری‌ها به تجزیه و تحلیل آلاینده‌های آلی در فاضلاب می‌پردازند. این فرآیند باعث تبدیل مواد آلی به گازهایی نظیر متان و دیگر فرآیندهای تجزیه بیولوژیکی می‌شود.
  4. جداسازی لجن: در جداسازی لجن مواد جامد سنگین از مایع تصفیه شده جدا می شود. این فرآیند توسط نیروی گرانش انجام می شود. مواد جامد سنگین به پایین مخزن می روند و به عنوان لجن ته نشین می شوند. مایع تصفیه شده از بالای مخزن خارج می شود.
  5. تخلیه آب تصفیه شده: آب تصفیه شده از سپتیک خارج می‌شود. این آب باید به چاه جذبی وارد شود و نباید از آن برای آبیاری گیاهان یا موارد مشابه استفاده کرد.
  6. پمپاژ یا تخلیه لجن: در این مرحله لجن ته نشین شده از مخزن سپتیک خارج می شود. لجن حاوی مواد آلی است که می تواند به محیط زیست آسیب برساند. پمپاژ منظم لجن از سپتیک به جلوگیری از انتشار مواد آلی در محیط کمک می کند. این لجن معمولاً به مکان‌هایی مانند فیلترهای خاکی یا مکان‌های دیگری که برای پالایش لجن استفاده می‌شوند، ارسال می‌شود.

مخزن فاضلاب پلی اتیلن

میزان پالایش فاضلاب در مخازن سپتیک

سپتیک تانک در تصفیه و پالایش فاضلاب نقشی ویژه و غیرقابل انکار دارد. به طور کلی دستگاه‌های سپتیک معمولی تا 30% و مخازن سپتیک جدید و نوین قادرند تا 60 % آلودگی‌های فاضلاب را کاهش دهند. این بدین معنی است که این سیستم توانایی دارد در صورت طراحی ظرفیت صحیح، تا حتی 63% از بار آلودگی فاضلاب ها بکاهد. در نتیجه پساب خروجی با میزان آلایندگی بسیار کمتری بدست می‌آید که البته بازهم نباید وارد طبیعت شود.  آنچه مسلم است این است که از مخازن سپتیک هیچگونه جامدی بیرون نخواهد آمد و سوراخ های چاه فاضلاب به هیچ عنوان کور نخواهد شد. البته در صورتی که تولید تمامی اجزای سپتیک فاضلاب به شکل دقیق انجام شود.

همانطور که گفته شد در سپتیک‌تانک‌های قدیمی تا 30 درصد پالایش فاضلاب صورت میگیرد که چندان قابل توجه نیست. اما در مخازن جدید، میزان فاضلاب پالایش تا 60 الی 63 درصد انجام میشود. بنابراین به راحتی میتوان نتیجه گیری کرد که به سبب کارایی بیشتر مخزن های سپتیک جدید، قیمتشان نیز بالطبع بیشتر است. البته که با 60 درصد میزان پالایش نیز فاضلابها نبایستی مستقیماَ وارد طبیعت شوند. زیرا همچنان حاوی آلاینده‌های مضر برای طبیعت و انسان است و بایستی به سوی چاه‌های جذبی هدایت شود.

تفاوت سپتیک تانک و پکیج تصفیه فاضلاب

تفاوت سپتیک تانک و پکیج تصفیه فاضلاب را از چند بعد میتوان بررسی نمود. در حقیقت دستگاه سپتیک فاضلاب به عنوان یکی از روش های معمول در تصفیه فاضلاب واحدهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا استفاده از انباره تعفن با جنس HDPE یا سپتیک تانک پیش ساخته بتنی، به علت راندمان پایین تصفیه آن برای حجم های پایین تصفیه فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. برای حجم های متوسط و بالا از پکیج های تصفیه فاضلاب استفاده می‌گردد.

همچنین باید گفت که مخازن سپتیک فاقد هرگونه قطعات و سیستمهای الکتریکی هستند. اما پکیجهای تصفیه فاضلاب دارای سیستمهای گسترده تری هستند. البته فاکتور قیمت، یکی از دلایل موفقیت گندانبارها در بحث فروش می‌باشد. به طوریکه با هزینه پایین خود، به شدت برای تصفیه فاضلاب واحدهای کوچک موثرند. در حالی که انواع پکیج تصفیه فاضلاب، به واسطه حجمهای به مراتب بیشتر و سیستمهای پیشرفته تر، دارای قیمتهایی گرانتر هستند. به همین دلیل این پکیجها برای کاربری‌های کوچک با حجم فاضلاب پایین، به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارند.

به طور کلی از مخازن سپتیک تانک کمتر برای نگهداری سیالات اسیدی و مواد قلیایی استفاده میشود. بلکه بیشتر برای تصفیه و پالایش فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد. این در حالیست که انواع پکیج تصفیه فاضلاب، علاوه بر قدرت ویژه در زمینه تصفیه فاضلاب، به منظور یک نگهدارنده‌ی مطمئن برای سیالات اسیدی و بازی و شیمیایی به شمار میرود. همچنین انواع سپتیک تانک را میتوان حتی در عمق 16 متری خاک نیز دفن نمود. بدون اینکه هیچ مشکلی برای راندمان آن پیش بیاید و هیچ فضایی را اشغال کند.

انواع سپتیک تانک بر اساس ساختار

مزایای مخزن سپتیک فاضلاب پلی اتیلن

سپتیک تانک تنها مخزنی است که میتواند با ایجاد یک محیط کاملا بدون اکسیژن (در اصطلاح بی هوازی)، شروع به تجزیه فاضلاب موجود در خود کند. سپس با فعل و انفعالات شیمیایی میکروارگانیسم های بی هوازی فعالیت گندزدایی را شروع کند. نهایتاَ آبی شفاف و البته آلوده به دست می آید و به بیرون دستگاه هدایت میشود. این آب همچنان قابلیت استفاده‌های گسترده را به دلیل آلودگیهای نسبی ندارد. بد نیست بدانید که این میکرو ارگانیسمهای بی‌هوازی با نام باکتری‌های هتروتروف هم شناخته میشوند.

این مخازن نوعی انبار زیرزمینی هستند که برای پالایش و نگهداری فاضلاب ساخته می‌شوند. سپتیک‌تانک‌ها به لحاظ ساختاری، دارای دو مدل کلی تولیدی می‌باشند:

  • گند انبار به صورت منفرد
  • سپتیک تانک دو انباره

سپتیک تانک دو قسمته (دو انباره)

سپتیک تانک دو قسمته یا دو انباره

در سپتیک تانک دو انباره یا دو قسمته، همانطور که از نامش پیداست دو بخش اصلی وجود دارد:

  • انبار اول برای ته نشینی، هضم لجن و انبار کردن لجن بکار می رود
  • و انبار دوم سپتیک فاضلاب برای چربی گیری و کاهش BOD5 به کار می رود. همچنین مراحل ته نشینی مجدد، جلوگیری از دفع لجن و یا مواد جامد دیگری که از انبار اول رد شده اند، در همین انبار انجام میشود.

البته این مدل طراحی سپتیک دو انباره دلایل خاص خود را دارد. در حقیقت بخش اول دارای حجم زیادتری (دو برابر) نسبت به قسمت دوم مخزن سپتیک فاضلاب می‌باشد. این بزرگتر بودن حدوداَ دو برابری را میتوان به دو دلیل مهم نسبت داد:

  1. اول آنکه انبار ابتدایی سپتیک تانک بتواند تغییرات شدید فاضلاب را در طول شبانه روز تحمل کند. بدین معنی که تا حدودی از نوسانات سطحی فاضلاب جلوگیری کند. در حقیقت قسمت بزرگتر یعنی انبار اولیه، وظیفه حوضچه آرامش درون دستگاه را به عهده می گیرد و از ایجاد شوک درون مخزن جلوگیری میکند.
  2. و دوم آنکه، مقدار مواد جامدی که در انبار اول ته نشین میشود، بسیار بیشتر است. در نتیجه حجم بیشتری برای بخش اول تانک لازم می‌باشد.

نکات مهم طراحی مخزن سپتیک دو انباره

تولید و طراحی سپتیک تانک

در رابطه با طراحی مخازن سپتیک تانک، میتوان به نکات زیر به صورت خلاصه اشاره داشت:

  • جلوگیری از گرفتگی: در این تجهیزات، لوله‌های ورودی و خروجی وجود دارد که معمولاً برای جلوگیری از گرفتگی، به شکل «T» طراحی و ساخته می‌شوند. همچنین در شاخه بالایی لوله نیز، عمل تخلیه صورت می گیرد.
  • قطر لوله: توجه داشته باشید که قطر لوله ورودی نباید کمتر از 4 اینچ باشد.
  • کفسازی سپتیک: در سرتاسر عرض تانک مانعی به فاصله 15 سانتی متر از دیواره تانک، بایستی نصب شود. کف سپتیک تانک ساخته شده برای جمعیت های کمتر از 30 نفر مسطح و بدون شیب است. ولی برای مخازن بیشتر از 30 نفر، سطح قسمت اول سپتیک تانک باید شیبی برابر نسبت به سطح افق داشته باشد.
  • عمق موثر: عمق مؤثر برای سپتیک تانک افقی یاعمودی حداقل 120 سانتی متر است. این اندازه همان ارتفاع سطح آزاد فاضلاب می‌باشد. معمولاً از سطح آزاد فاضلاب تا سقف نیز حدود 30 تا 40 سانتی متر فاصله در نظر گرفته می‌شود. البته در تانک های با ظرفیت بزرگ، از نظر اقتصادی لازم است عمق مؤثر بیشتری در نظر گرفته شود.
  • راندمان: به لحاظ راندمان کاری سپتیک تانک، عمق مؤثر کمتر دارای بهره و تأثیر بالاتری است.
  • حجم انبارها: قسمت ورودی (بخش اول) سپتیک تانک معمولاً حجمش در حدود دو برابر قسمت دیگر است. دلایل این امر پیشتر گفته شد.
  • چگونگی جریان فاضلاب: جریان فاضلاب بین دو قسمت یا بوسیله سرریز است. و یا از بدنه دیوار داخلی، به فاصله «30 سانتی متر» تا «45 سانتی متر» از سطح آزاد فاضلاب، سوراخهایی به قطر 10سانتی متر و به فاصله محور تا محور برابر 30 سانتی متر در نظر می گیرند. این دو شیوه موجب میشود تا فاضلاب بین دو قسمت جریان داشته باشد.

سپتیک تانک عمودی دو قسمته

در صورتی که سپتیک تانک به صورت عمودی تولید گردد نقشه آن تغییر می‌کند و بصورت ایمهاف تانک باید اجرا گردد. معمولا در مخزن سپتیک فاضلاب عمودی از جنس بتن، حالت قیفی درون مخزن باعث ته نشینی جامدات به قسمت تحتانی مخزن می‌گردد، ولی در حالت پلی اتیلن بهداشتی دوجداره (HDPE) موضوع متفاوت است.

چنانچه مشتری بر ساخت «مخزن سپتیک پلی اتیلن عمودی» اصرار داشته باشد، موضوع حذف جامدات باید از طریق لوله‌های بسیار بلند و خاصی که روی این مدل دستگاه نصب میشود، انجام بگیرد. این لوله‌های بلند به قسمت پایین، در ابتدا و انتهای دستگاه نصب میشود. در این مخازن، مواد جامد ته نشینی شده و مواد روغنی به صورت شناور در می آیند. همچنین لجن نیز در ته انباره تعفن انبار می‌شود که این لجن ها هم هر دو سال یکبار از کف سیستم لجن روبی می‌شوند.

مزایای سپتیک تانک

انواع سپتیک تانک شرکت پایپ گستر

از جمله این مزایای گسترده‌ مخازن سپتیک فاضلاب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پالایش فاضلاب: این مخازن به شدت برای تصفیه پساب واحدهای کوچک کاربرد دارد. مدلهای جدید مخزن سپتیک تا 63 درصد قابلیت تصفیه فاضلاب و تولید پساب را دارند.
  • هزینه پایین ساخت: هزینه ساخت سپتیک تانک نسبت به انواع پکیج تصفیه فاضلاب هوازی بسیار کمتر است. به همین دلیل بخصوص در ظرفیت های پایین، برای واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک، بسیار مناسب و مقرون به صرفه به شمار میروند.
  • نصب آسان و سریع: به طور کلی نصب و اجرای این مخازن بسیار راحت و پرسرعت است. این مسئله به خصوص در سپتیک تانک پلی اتیلن ساده تر و سریعتر است. بد نیست بدانید که این مخازن نیاز به رعایت دستور العملهای خاص و پیچیده‌ای در هنگام نصب ندارند. در حقیقت نصب گندانبارها، به مانند کار گذاشتن لوله درون خاک است که نیاز به تمهیدات خاصی ندارد.
  • نگهداری و تعمیرات کم هزینه: با توجه به عمر بالای مصالحی که گندانبار با آن تولید می‌شود،هزینه‌های تعمیرات این مخازن بسیار کم می‌باشد. حتی نهگداری این تجهیزات نیز بسیار ساده است و تابع اصول پیچیده ای نیست. بتن تیپ 5 ضد سولفات، لایه‌های ایزوگامی باکیفیت که بر روی بدنه مخزن سپتیک کشیده می‌شود و همچنین PE EX3 (پلی اتیلن) امیر کبیر، شازند، مارون و …، همه از جمله متریالهای باکیفیت در ساخت سپتیکها محسوب میشود.
  • عدم اشغال فضا: در 99 درصد از پروژه‌ها، مخزن سپتیک تانک در درون زمین دفن میشود.
  • قابل نصب در عمق ویژه: بسته به نیاز پروژه‌ها، ضخامت بدنه مخزن سپتیک قابل طراحی است. به همین دلیل بدون هیچ مشکلی قابلیت تصب در عمق تا 16 متر را نیز دارند.
  • قابلیت مقاومت در برابر سیالات اسیدی و قلیایی (در مدلهای پلی اتیلنی)
  • سازگاری با اقلیمهای مختلف. (در صورت خرید صحیح و نصب بر اساس ضوابط)
  • راحتی در حمل و نقل و نصب و اجرا
  • طول عمر و ماندگاری ویژه
  • عدم آسیب رسانی به محیط زیست، طبیعت و سفره‌های آب زیرزمینی
  • وزن مناسب
  • دارای گارانتی و خدمات پس از فروش شرکت پایپ گستر
  • مقاومت در برابر ضربه
  • آب بندی کامل و عدم نشت فاضلابی
  • امکان نصب و دفن در عمقهای مورد نیاز
  • قابلیت انتقال به پروژه‌های دیگر پس از سالها (به غیر از سپتیکهای آجری و بتنی)
  • مقاوم در برابر تکانه‌های ناشی از زمین لرزه
  • دچار زنگ زدگی و ترک نمی‌گردد.
  • پالایش فاضلاب تا حدود 63%
  • کاهش چشمگیر هزینه‌های تعمیر (به دلیل عدم استفاده از قطعات الکترونیکی)
  • دارای استانداردهای بهداشتی
  • کاملاَ مناسب برای پالایش آب و فاضلاب واحدهای کوچک کارگاهی و تولیدی
  • نگهداری ساده و راحت

سپتیک دفنی

جنس ساخت سپتیک تانک

انواع مخزن سپتیک شامل محفظه سرپوشیده ای است که از متریالهای مختلفی چون: فایبرگلاس، پلی اتیلن دوجداره بهداشتی (hdpe)، آجری یا بتن آرمه تولید و ساخته میشود. البته مدل پلی اتیلنی دوجداره بهداشتی آن به شدت محبوبیت و رواج گسترده تری دارد.

پیشنهاد میشود حتما ویدئوی بالا را ببینید تا با مکانیزم نحوه تولید و ارسال و نصب گندانبار در کارخانه پایپ گستر بیشتر آشنا شوید. ما سعی کرده ایم از خط تولید، نحوه تولید و بارگیری سپتیک تانک کلیپی کوتاه برایتان آماده کنیم. همچنین شما میتوانید با حضور در کارخانه پایپ گستر، مستقیما شاهد تولید محصولات با کیفیت ما باشید. از این بهتر؟!

سپتیک تانک کامپوزیتی (مکعبی – سیلندری)

مخزن فاضلاب کامپوزیتی فایبرگلاس

این مدل گندانبارها از محبوبیت بالایی در میان صاحبان صنایع برخوردار هستند. چرا که در مقابل خوردگی‌های اسیدی و سیالات شیمیایی و همچنین پوسیدگی بسیار مقاوم می‌باشند. همچنین با اقلیم های مختلف قابلیت سازگاری داشته و تحمل بالایی نیز در برابر تغییرات دمایی دارند.

بسته به شرایط محیطی و پی کنی (فونداسیون) مطلوب متقاضیان، طراحی اینگونه مخازن سپتیک میتواند متفاوت باشد. مدل های کامپوزیتی به فرم مکعبی طراحی و ساخته می‌شوند. همچنین کارفرمایان با توجه به نیازهای خود، امکان سفارش اختصاصی در سایزها و ظرفیتهای مختلفی را دارند.

سپتیک تانک آجری

سپتیک تانک آجری

سپتیک تانک آجری گونه ای دیگر از گندانبارها میباشد که به صورت ایستا طراحی و ساخته میشوند. یعنی پس از ساخت، قابلیت انتقال به مکانها و محلهای دیگر را ندارند. تقریباَ میتوان گفت که ساخت این مدل مخازن دیگر منسوخ شده است. چرا که در گذر زمان، ترک و نشت در کف و دیواره‌های سپتیک فاضلاب اتفاق می افتد. همچنین نمیتوان مدل آجری را در عمق های زیاد اجرا نمود. چرا که قدرت تحمل فشارهای محیط پیرامون را نداشته و امکان نشت فاضلاب وجود دارد.

این نوع مخازن با استفاده از مصالحی چون بلوک سیمانی، آجرهای فشاری و همچنین بلو سنگی (با ملات ماسه سیمان) اجرا می‌گردد. گرچه که با توجه به دلایل مطروحه، استفاده از این مدل سپتیک‌ها به شدت کاهش یافته است.

سپتیک تانک بتنی

مخزن سپتیک بتنی

طراحی گندانبارهای بتنی از جمله حساس ترین اقدامات این حوزه آب و فاضلاب به شمار میرود. چنانچه طراحی سپتیک بتنی با رعایت استانداردها و دستور العملهای مناسب انجام گیرد، احتمال تخریب و شکستگیشان به شدت کاهش می یابد. به منظور جلوگیری از هرگونه نشت در دیواره‌ها، کف و درزها، بایستی از پوششهای قیری یا سیمانی بهره گرفته شود. در نتیجه وزن کلی سپتیک بتنی افزایش می یابد و هزینه‌های ساخت نیز بیشتر میشود.

طراحی و ساخت این مدل سپتیک فاضلاب با بتن عیار حدود 400 کیلوگرم بر مترمکعب انجام میشود. بد نیست بدانید که در ساخت این مخازن، سه بخش « بدنه اصلی متناسب با شرایط خاص پروژه»، «یک قطعه کفی تانک» و «یک قطعه سقف تانک» بایستی لحاظ گردد.

سپتیک تانک پلی اتیلن

بطور کلی سپتیک تانک‌های پلی اتیلن که  دارای دیواره دوجداره می‌باشد، به چهار صورت کلی تولید میگردد:

  • مخزن سپتیک با سازه اسپیرال
  • مخازن فاضلاب دوجداره با سازه کاروگیت
  • با ساختار اسپیرال کاروگیت
  • و نهایتا با سازه اسپیرال کورتیوب

در این میان باید به جرات گفت که بخش عمده‌ای از بازار به تنهایی در دست «سپتیک کاروگیت» است. و مدلهای دیگر، چندان در صنعت ساخت سپتیک و فروش آن، دارای جایگاه خاصی نیستند. به همین دلیل به طور تخصصی به بررسی این مدل سپتیک خواهیم پرداخت.

سپتیک تانک کاروگیت

مخزن فاضلاب پلی اتیلن لوله کاروگیت

بی شک کاربردهای سپتیک دوجداره کاروگیت نسبت به مدلهای دیگر این خانواده بسیار گسترده‌تر است. به بیان ساده، به گندانباری که از جنس بدنه لوله‌های کاروگیت ارزان قیمت و سایز بزرگ تولید شود، سپتیک تانک کاروگیت گفته میشود. مهمترین مزایای مخزن های کاروگیت نسبت به سایر انواع مخازن پلاستیکی عبارت است از:

  • مقاومت ویژه در مقابل فاضلاب های اسیدی
  • ایستادگی بالا در مقابل نیروهای گشتاوری درون مخزن (حاصل از سرریز فاضلاب مایع)
  • مقاومت چشمگیر در مقابل تنش های استاتیکی و دینامیکی خاک

سایز لوله کاروگیت مناسب برای مخزن سازی سپتیک

سایز لوله کاروگیت مخزن سپتیک

در ساخت مخازن سپتیک تانک از سایزهای مختلفی از لوله کاروگیت بهره گرفته میشود. البته باید گفت که بیشتر از لوله‌های سایز بزرگ کاروگیت در ساخت این تجهیزات استفاده میشود. از همین رو عمدتاَ از سایز لوله کاروگیت 800 به بالا استفاده میشود تا فضای کافی برای پالایش فاضلاب به دلیل قطر بزرگتر لوله وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی هر یک از قطرهای مناسب خواهیم پرداخت.

  • لوله کاروگیت سایز 800: با رینگ استیفنس و مقاومت 4 کیلونیوتن بر متر مربع، برای ساخت مخازن زیر زمینی سپتیک با عمق دفن کمتر از 1 متر خاک بکار میرود.
  • سایز 1000 میلیمتر کاروگیت: لوله سایز 1000 میلیمتر کاروگیت دارای مزایای گسترده ای است. مدل قطر 1000 میلیمتر در شاخه‌های 6 متری عرضه میگردد. این سایز برای شبکه‌های اصلی فاضلاب های شهری، ساخت منهولها، سپتیک‌ها و البته دیواره‌های چاه با مقاومت 31.5 کیلو نیوتن استفاده میشود.
  • لوله کاروگیت 1200 میلیمتر: نام لوله‌های سایز 1200 میلیمتر با صنعت فاضلاب گره خورده است. از این قطر در ساخت مخازن سپتیک، ساخت منهول های فاضلاب و شبکه اصلی جمع آوری فاضلاب استفاده میشود.
  • کاروگیت مدل  میلیمتر 1400: از مقاومتهای پایین سایز 1400 در ساخت مخازن و منهول‌ها استفاده میشود.
  • لوله  سایز 1600 کاروگیت: سایز 1600 میلیمتر در سه فشار 8، 16 و 31.5 کیلو نیوتن برای ساخت سپتیک تانک و دیگر مخازن به کار میرود.
  • کاروگیت قطر 1800 و 2000: این دو مدل سایز نیز در سه فشار عنوان شده تولید میشوند. و البته کاملاَ برای ساخت سپتیک تانک پلی اتیلن فاضلابی مناسب می‌باشند.
  • لوله سایز 2500 و 3000 میلیمتر: این دو سایز در دسته لوله‌های فوق بزرگ جای میگیرند. همچنین به جهت ساخت مخزن سپتیک پلی اتیلن در ظرفیت های زیاد به کار میروند.

مزایای مخازن سپتیک پلی اتیلن

مخزن سپتیک پلی اتیلن

این مدل از سپتیک فاضلاب طرفداران بسیار زیادی در سرتاسر جهان دارد. دلیل این محبوبیت را میتوان در مزایای گسترده سپتیک تانک پلی اتیلن جستجو نمود. به طور خلاصه از جمله مزایای ارزشمند این مدل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرعت بالا در حمل و نقل و نصب
  • اجرای راحت مخازن سپتیک پلی اتیلن
  • ایستادگی مناسب در برابر خورندگی‌های اسیدی و شیمیایی
  • مقاومت ویژه در برابر فشار خاک
  • مقاومت در برابر شرایط محیطی و فشار وارده از خاک و شرایط اسیدی فاضلاب
  • امکان طراحی و ساخت در دو شل دوجداره و تک جداره. البته مدل دوجداره به شدت کاربردهای ویژه تری دارد.
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه
  • ضخامت بدنه 10 سانتیمتری و مقاومت ویژه (با توجه به مقطع عرضی مناسب)
  • ماندگاری و طول عمر زیاد
  • عدم هرگونه نشت
  • انتخاب عمق مناسب دفن پروژه؛ به منظور کاهش هزینه‌ها
  • با بهره گیری از امکان دفن در عمق مناسب، به بهره گیری از پمپ های انتقال فاضلاب به سپتیک نیازی نمیباشد.
  • قابلیت تولید با مواد پلیمری باکیفیت و با گرید 80 و 100 پلی اتیلن

سپتیک تانک پلی اتیلن با عدسی محدب

سپتیک تانک عدسی

سپتیک تانک پلی اتیلن دوجداره دارای بدنه مقاوم در برابر خاک بدون سازه محافظ می‌باشد. یکی از نقاط ضعف این مدل وقتی زیر زمین قرار می گیرد، وجود نیروی گشتاوری سطح اول در عدسی‌ها می‌باشد. لذا می‌بایست فکری اندیشید تا میزان سطح تماس عدسی با بدنه این مدل سپتیک‌ها را بالا برد و همچنین مقاومت مکانیکی عدسی را بیشتر نمود تا  در مقابل بارهای مرده مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. در حقیقت می‌بایست مخازن مذکور، توانایی تحمل تمامی بارهای مرده و تنشهای ایجاد شده را داشته باشد تا بتوان براحتی آنرا درون خاک قرار داد و نگران اینکه در آینده این سپتیک از عدسی یا بدنه دچار آسیب گشته و کلی هزینه به پیمانکار و یا کارفرما تحمیل نماید، نبود.

در این راستا شرکت پایپ گستر اقدام به تولید سپتیک تانک پلی اتیلن دوجداره با عدسی محدب نموده است که این موضوع از سال 99 بازار تولید سپتیکهای پلی اتیلنی را دگرگون نمود.

سپتیک تانک پلی اتیلن دوجداره با عدسی محدب دارای ضخامت عدسی برابر ضخامت بدنه خواهد بود چرا که عدسی از خود بدنه برش خورده و به انتهای آن جوش اکستروژن خواهد شد. ضخامت بدنه سپتیک پلی اتیلنی دوجداره پایپ گستر حداقل 8 سانتیمتر می‌باشد، لذا ضخامت عدسی نیز 8 سانتی متر خواهد بود.

سپتیک تانک پلی اتیلن عدسی محدب در اولین نگاه خود گویای استحکام بیشتر بواسطه طراحی خاص آن می‌باشد. به عکسهای زیر دقت کنید:

سپتیک تانک عدسی محدب

مزیت سپتیک‌های پلی اتیلن با عدسی محدب تقویت میزان اتصال بدنه مخزن با عدسی محدب می‌باشد، به نحوی که این میزان اتصال معادل 1.7 برابر سپتیک‌های پلی اتیلنی با عدسی صاف می‌باشد. این به این مفهوم خواهد بود که بدنه و عدسی مخازن سپتیک بدلیل نوع طراحی خاص، دارای مقاومت مکانیکی یکسان تری نسبت به حالت صاف می‌باشند و این موضوع قطعا به عدم ایجاد مشکل در صورت بروز تنش در بدنه کمک شایانی خواهد نمود.

دومین مزیت سپتیک پلی اتیلنی عدسی محدب عدم وجود نیروی گشتاوری سطح اول در این دستگاه می‌باشد که این موضوع نیز به بالاتر رفتن مقاومت مخزن کمک شایانی می نماید.

سومین مزیت این نوع سپتیک، یک دست بودن جنس بدنه و عدسی و در حقیقت یکپارچگی دستگاه نسبت به مدلهای تولیدی با عدسی صاف خواهد بود.

در آزمایشی که در شهر اهواز انجام شد یک دستگاه مخزن پلی اتیلن دوجداره با گرید 100 و عدسی صاف به ظرفیت 60 متر مکعب با یک دستگاه عدسی محدب با همان ظرفیت در مقابل نور خورشید قرار گرفت و بعد رسیدن به دمای حدودا 60 درجه سانتیگراد بلافاصله آب سرد داخل سپتیک‌ها ریخته شد. نتیجه این شد که سپتیک پلی اتیلنی دوجداره با عدسی محدب هیچ گونه دفرمگی در عدسی آن مشاهده نشد ولی مخزن سپتیک پلاستیکی دوجداره با عدسی صاف در قسمت میانی عدسی دفرمه گردید.

لذا ما به همه مشاورین و پیمانکاران یا کارفرمایانی که در مناطق گرمسیر همچون عسلویه، اهواز، بوشهر، سیستان و بلوچستان و… قصد استفاده از سپتیک تانک پلی اتیلن را دارند پیشنهاد می نمائیم حتما از سپتیک دوجداره با عدسی محدب استفاده نمایند.

محدوه قیمت این مدل سپتیک‌ها حدودا 20 تا 25 درصد بالاتر از دستگاه‌های با عدسی صاف می‌باشد چرا که دستگاه‌ها، بار مرده بیشتری را تحمل میکند.

قیمت سپتیک تانک

قیمت سپتیک تانک

به طور کلی پارامترهای زیر در قیمت سپتیک‌تانک‌ها تأثیر گذار می‌باشد:

  • نوع و جنس
  • نوع لوله کاروگیت
  • افقی یا عمودی بودن شیوه طراحی
  • کیفیت مواد اولیه در ساخت
  • میزان خلوص جنس بدنه مخزن
  • قطعات به کار رفته در دستگاه (برند و کیفیت قطعات)
  • ظرفیت مخزن سپتیک
  • میزان حجم دستگاه
  • ضخامت ورقه‌ها
  • برند سازنده
  • تعداد خرید همزمان از شرکت سازنده و…

در ادامه به بررسی هر یک از این عوامل خواهیم پرداخت.

جنس بدنه:

جنس بدنه مخزن عاملیست که به شدت در تعیین نهایی قیمت گندانبارها موثر است. به عنوان مثال قیمت سپتیک تانک بتنی درجا از همه انواع این مخازن ارزانتر است. یا مثلاَ قیمت مخزن کامپوزیت یا فایبرگلاس از همه مدلها بیشتر است. این مخازن در جنس های مختلفی در بازار موجود می‌باشد.

ظرفیت سپتیک:

به هر میزان که ظرفیت مخزن سپتیک بیشتر باشد، قیمت سپتیک تانک نیز بیشتر میگردد.  این افزایش قیمت البته صرفاَ متناسب با افزایش ظرفیت نیست، زیرا زمانی که قطر ثابت است (نیازی به افزایش قطر برای دستیابی به ظرفیت بالاتر نباشد)، قیمت تغییر نمی‌کند. به عبارت دیگر، قطر سپتیک متناسب با افزایش طول مخزن افزایش می باید. بنابراین بعد از رسیدن به حد نهایی ظرفیت، چنانچه به ظرفیت بیشتری نیاز باشد، قطر نیز بایستی افزایش یابد.

از همین رو با تغییر قطر برای افزایش ظرفیت، قیمت ناگهان افزایش می‌یابد. چون برای تامین مقاومت مکانیکی در ظرفیت و قطر بالاتر، تزریق مواد بیشتر انجام میگیرد. به عنوان مثال قیمت سپتیک تانک 40 مترمکعب دو برابر قیمت گندانبار 20 مترمکعب نیست، بلکه کمی کمتر است. ولی قیمت سپتیک 80 متر مکعب بیش از 1.8 برابر قیمت سپتیک 50 مترمکعب است. چرا که ساخت سپتیک 80 مترمکعب با قطر 3 (افزایش قطر) انجام میشود.

تعداد دیواره‌های میانی:

تعداد دیواره‌های میانی بسته به نظر طراح سپتیک تانک تعیین میگردد. در واقع بسته به درخواست طراح است که سپتیک دو قسمته باشد یا یا یک راکتور uabr با دیوایدرهای متفاوت طراحی شود. بسته به همین انتخاب متنوع، قیمت بیشتر و بیشتر میشود.

دیواره میانی و لوله خروجی مخزن سپتیک

تعداد دریچه‌های بازدید:

تعداد دریچه‌های بازدید و ارتفاع منهول سپتیک تانک نیز در قیمت تاثیر مستقیم دارد. به شکل استاندارد برای هر سپتیک، دو عدد دریچه بازدید با قطر 600 میلیمتر و ارتفاع 20 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. چنانچه کارفرمایان درخواست 4 عدد دریچه ویزیت داشته باشند، مشخصاَ قیمت مخزن بالاتر خواهد رفت.

کیفیت مواد اولیه:

کیفیت مود اولیه ای که در ساخت بدنه سپتیک فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد، دیگر عامل تعیین کننده قیمت می‌باشد. در حقیقت به هر میزان که کیفیت مواد اولیه بیشتر باشد، قیمت نهایی نیز گرانتر خواهد بوذ. البته که مخزن سپتیک باکیفیت در دراز مدت با صرفه اقتصادی همراه خواهد بود. زیرا طول عمر دستگاه، راندمان آن و کیفیت محصول نهایی بیشتر میشود.

بسیاری از سازندگان با استفاده از مواد درجه دوم، مواد دست دوم و بازیافتی، خلوص کمتر متریالها و البته گرانول، هزینه ساخت و قیمت نهایی را کاهش می‌دهند. ولی باید توجه داشت که اینگونه مخازن تولیدی از کیفیت بسیار کمتری برخوردار هستند. بنابراین به میفیت مواد اولیه و متریالهای به کار رفته در ساخت سپتیک تانک، توجه ویژه‌ای داشته باشید.

برند قطعات و سیستم ها:

اورجینال بودن یا نبودن قطعات و سیستمهای بکار رفته در مخازن سپتیک تیز بسیار پر اهمیت است. مشخصاَ به هر میزان که از قطعات و سیستم های ویژه تری در ساخت گندانبارها استفاده شود، قیمت نهایی این دستگاه‌ها نیز بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال استفاده از سیستم RBC در دستگاه‌های نوین در عین کارآمدی هر چه بیشتر، قیمت مخازن سپتیک را نیز افزایش میدهد.

قیمت مخزن سپتیک تانک

 همچنین چنانچه تولید مخزن سپتیک به صورت دمونتاژ (مونتاژ در محل نصب) باشد، عمدتاَ هزینه مازادی نیز برای اعزام گروه متخصص به جهت سرهم بندی در محل بایستی پرداخت گردد. متریال به کار رفته در تولید بدنه این مخازن نیز موضوع بسیار مهمی محسوب میشود. برای ساخت بدنه دستگاه، از لوله‌های مختلف: کاروگیت، لوله اسپیرال کاروگیت و همچنین لوله کورتیوب استفاده میشود. هر کدام از این مدلها دارای قیمتهای مخصوص به خود هستند.

سپتیک تانک بیمارستان

سپتیک تانک بیمارستان

بیمارستان ها بدلیل سطح بالای آلودگی میکروبی امروزه یکی از مهمترین معضلات مدیریت پسماندها و ادارات محیط زیست و آب و فاضلاب سراسر ایران می‌باشند. تصفیه فاضلاب بیمارستان چه بصورت مقدماتی جهت آماده شدن به منظور اتصال به اگوی شهری چه بصورت پیشرفته جهت استفاده مجدد در فضای سبز بیمارستان، شستشوی ماشین آلات و… موضوع بسیار پیچیده ای می‌باشد.

در این خصوص کارشناسان نظرات متفاوتی دارند. اغلب آنها بر این باورند استفاده از سپتیک تانک بیمارستان و تحویل آن بمنظور تصفیه فاضلاب پیشرفته توسط تصفیه خانه شهری از یکسو باعث کاهش هزینه‌های بیمارستان می‌باشد و از سوی دیگر باعث می‌شود فاضلاب در تصفیه خانه شهری دقیق تر تصفیه شود. برخی دیگر به اهمیت برگشت پساب بیمارستان از طریق پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستان و صرفه جویی در آب مصرفی اشاره می نمایند.

کارشناسان این شرکت بعنوان شرکت پیشرو در بحث تصفیه فاضلاب بیمارستان عقیده دارند استفاده از سپتیک تانک بیمارستان و انجام تصفیه مقدماتی در حد 60 درصد کاری منطقی است و نیاز به استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستان نیست، چرا که در استفاده از پکیج احتمال اینکه در پساب برگشتی نوع خاصی از انگلها رشد نمایند بسیار زیاد است و این موضوع خطرناک خواهد بود.

سپتیک تانک در بیمارستان باعث می‌شود تمامی فاضلاب خروجی از بیمارستان اعم از فاضلاب جامد و فاضلاب مایع در کف حوضچه ته نشینی انباشته شده و بعد از تبدیل شدن به مایع روان و قابل نفوذ درون سوراخهای چاه جذبی، به سمت قسمت زلال ساز و در انتها لوله خروجی از سپتیک تانک هدایت گردد.

برای جلوگیری از ورود آشغال های درشت همچون کاغذ، پنیه و سرنگ های تزریق به درون سپتیک تانک از یک واحد آشغلگیر استفاده می‌شود همچنین بدلیل چربی بالای موجود در فاضلاب آشپزخانه بیمارستان قبل از سپتیک تانک (در انتهای لوله خروجی از کفشور آشپزخانه بیمارستان) استفاده از یک دستگاه چربی گیر ترجیحا از جنس استیل و یا فایبرگلاس ضروری می‌باشد.

دبی فاضلاب در بیمارستان وابستگی به تعداد تخت بیمارستان دارد. بطور میانگین نزدیک به 85 درصد آب مصرفی در بیمارستان ها به فاضلاب تبدیل می‌شوند. میزان سرانه آب مصرفی در بیمارستان بر اساس تخت از عدد 560 لیتر در روز آغاز و در میانگین های جهانی تا 1550 لیتر نیز افزایش می یابد.

ظرفیت سپتیک تانک بیمارستان = تعداد تخت بیمارستان ضربدر 1000 لیتر ضربدر 85 درصد

ذیلا عکس مخزن سپتیک بیمارستان 60 مترمکعب، تولید و اجرا شده توسط گروه صنعتی پایپ گستر نشان داده شده است.

تصفیه فاضلاب بیمارستان

اگر شما پیمانکار و یا مشتری هستید که می خواهید برای پروژه بیمارستانی خود از سپتیک استفاده کنید با شماره‌هایی که در قسمت ارتباط با ما گنجانده شده است تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند. سپتیک تانک بیمارستان از بحث های بسیار فنی و مهم می‌باشد لذا بایستی با متخصص این کار در ارتباط باشید.

از سپتیک تانک علاوه بر بیمارستان ها در درمانگاه‌ها و مناطق درمانی مختلف مثل بهداشت و… نیز می‌توان استفاده نمود.

تخمین راندمان گندانبارها

به طور کلی راندمان مخازن سپتیک به سه عامل اساسی بستگی دارد. این سه عامل شامل موارد زیر است:

  1. جمعیت ساکنان محل را محاسبه کنید. بر همین اساس تخمین میزان فاضلاب تولیدی حدودی، مقداری آسانتر خواهد شد.
  2. میزان فاضلاب تولید توسط ساکنان را محاسبه کنید (به صورت حدودی). همچنین میتوانید از میزان آب مصرف شده توسط این جمعیت کمک بگیرید.
  3. مشخص کردن حجم جامدات فاضلاب تولیدی نیز بسیار مهم است. گاهاَ این مواد جامد آنچنان بزرگ و زیاد هستند که به طرز چشمگیری حجم فاضلاب را افزایش میدهند.

با توجه به این سه عامل میتوانید برای خرید سپتیک تانک در ظرفیت های مختلف اقدام کنید. البته که این پارامترها، میتواند شدیداَ در انتخاب نوع و جنس گندانبارها نیز موثر باشد. البته برای محاسبه حجم گندانبارها، بایستی بدانید که مقدار فاضلاب جمع آوری شده در آپارتمان یا ساختمان در طول شبانه روز چقدر است. چرا که حجم و ظرفیت سپتیک تانک بسته به مقدار فاضلاب تخلیه شده میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال:

1. اگر میزان فاضلاب جمع  شده در شبانه روز، حجمی برابر تا 2 متر مکعب باشد، حجم تانک 3 متر مکعب لحاظ میگردد.
2. چنانچه حجم فاضلاب ساختمان بین 2 تا 6 متر مکعب باشد، حجم و ظرفیت گندنبار 1.5 برابر حجم کلی فاضلاب لحاظ میشود.
3. همچنین چنانچه حجم فاضلاب چیزی در حدود 6 تا 60متر مکعب بتخمین زده شود، حداقل حجم تانک با استفاده از فرمول زیر به دست می آید.

V = 4500 + 0.78 Q
مقدار فاضلاب جمع آوری شده در شبانه روز = Q
حداقل حجم مورد نیاز برای سپتیک تانک = V

چاه سپتیک چیست؟

چاه جذبی فاضلاب

به جهت دفع ابتدایی فاضلاب، محفظه ای بنام چاه سپتیک وجود دارد که از طریق آن فاضلاب داخلی (فاضلاب خانگی) پالایش میشود و همچنین به جای فاضلاب خانگی گاهاَ کاربرد دارد. در زمانهایی هم که امکان حفر چاه جذبی در محل دفن مخزن سپتیک تانک میسر نیست، مورد استفاده قرار می گیرد. مناطق شمالی کشور شاید نمونه خوبی برای استفاده از چاه سپتیک به شمار برود. در حقیقت مثلا شمال کشور که سطح آب بالاست، یا مناطقی که زمین آنها به بستر شنی نمی رسدریال  بجای حفر چاه فاضلاب از روش حوضچه سپتیک استفاده می‌شود.

چاه سپتیک از مصالح نفوذ ناپذیر و مواد مقاوم در برابرخوردگی ساخته میشود. متریالهایی از جمله بتن، مصالح مستحکم ساختمانی، پلی اتیلن و مواد پلیمری و… میتوانند شامل متریالهای مقاوم در برابر ضربه و خوردگی اسیدی باشند. اهمیت استفاده از اینگونه متریالها به جهت جلوگیری از پخش و نفوذ شیرابه‌ها و مواد شیمیایی فاضلاب به آب و طبیعت است.  از همین رو حتماَ بایستی چاه جذبی در دوره‌های مشخص، توسط تانکرها یا دستگاه‌های مخصوص تخلیه گردند. بطور کلی پس از پرشدن چاه سپتیک تانک باید آن را تخلیه کرد.

ویژگیهای خاص چاه سپتیک

وظیفه چاه سپتیک حفظ و نگهداری فاضلاب و جلوگیری از نشت مواد فاضلابی به محیط اطراف است. در حقیقت هدف اصلی این امر، جلوگیری از آلودگی طبیعت و آبهای زیر زمینی است. ویژگی دیگر چاه سپتیک جداسازی مواد جامد و فضولات از آب و انتقال آب به مکانی دیگر است. در واقع خود این آب با اینکه فرایند تصفیه اولیه روی آن صورت گرفته، اما باز هم می‌تواند باعث آلودگی محیط شود و از نظر زیست محیطی یک مشکل و ایراد برای این سیستم محسوب می‌شود. به یاد داشته باشید که حتی نسل جدید سپتیک‌تانک‌ها نیز میتوانند نهایتاَ تا 63 درصد از آلودگی فاضلاب ها را پالایش کنند.

چگونگی تخلیه چاه سپتیک

تخلیه فاضلاب مخزن سپتیک تانک

در رابطه با چگونگی تخلیه فاضلاب سپتیک تانکها ذکر نکات زیر الزامیست:

  1. هرگز روند تخلیه لجن دستگاه را به دوره‌های زمانی خاص (مثلاَ هر چند ماه یا هرچند سال یکبار) موکول نکنید. در واقع هرگاه گرفتگی و مسدود شدگی دستگاه را حس کردید، نسبت به تخلیه سپتیک اقدام کنید.
  2. به هنگام نصب سپتیک و یا بعد از ان، به هیچ عنوان مواد غیر فاضلابی به دستگاه وارد نکنید.
  3. در زمینهایی که میزان نفوذ پذیری کمی دارند، پساب خروجی بایستی به درون چاه جذبی انتقال یابد.
  4. چنانچه عملیات تخلیه فاضلاب را در زمینی با میزان نفوذ پذیری زیاد داشته باشیم، بایستی ترانشه‌ای به عمق ۴۵ سانتی‌متر حفر گردد. پس از حفاری، میتوان فاضلاب خروجی پالایش شده را در آن ریخت.
  5. به هیچ عنوان… تأکید داریم که به هیچ عنوان همه‌ی لجن موجود در مخزن را تخلیه نکنید. چرا که روند پالایش فاضلاب سپتیک تانکها مبتی بر فعالیت باکتریهای بیهوازی است. با تخلیه تمامی لجن، مطمئناَ بخش زیادی از این باکتریها را از دست داده و افت راندمان شدیدی پیدا خواهید نمود.
  6. همواره برای شروع مجدد فعالیت باکتریها، مقداری لجن بایستی در دستگاه باشد.

تخلیه چاه جذبی فاضلاب

مواد فاضلابی که در اثر واکنش شیمیایی باکتری‌های بی هوازی از بین نرفته و تجزیه نمی‌شوند، باید در نهایت از چاه سپتیک حذف شوند. در غیر این صورت مخزن سپتیک پر شده و فاضلاب حاوی مواد غیر قابل جذب به طور مستقیم به زمین زهکشی تخلیه می‌شود. در نتیجه این اتفاق شدیداَ موجب آسیب زیست محیطی می‌شود. همچنین اگر لجن مخزن اول سپتیک به سقف دیواره تقسیم برسد و سرریز کند، ممکن است لوله‌های حفاری را از بین ببرد. و این یعنی نیاز به تعمیرات و بازسازی دوباره و افزایش هزینه‌های تعمیر و بازسازی!!

از همین رو آگاهی از نحوه و زمان تحلیه چاه سپتیک تانک بسیار حیاتی است. هنگامی که یک انباره تعفن تخلیه می‌شود، لجن انباشته شده فاضلاب (Waste-Water)، از مخزن توسط یک کامیون پمپ خلاء تخلیه میگردد. چگونگی تخلیه مخزن سپتیک بستگی به:

  • حجم مخزن نسبت به ورودی جامدات
  • مقدار جامدات غلیظ شده
  • دمای محیط (به دلیل اینکه هضم بی هوازی در دمای بالاتر موثرتر می‌شود)
  • و همچنین استفاده از سیستم ویژگی‌های اضافه در آن دارد.

هنگامی که مخزن سپتیک دوباره پر می‌شود، تجزیه بی هوازی به سرعت کاهش می یابد. در نتیجه این روش تصفیه مختل شده و راندمان کاری پایین می آید. پس بهتر است که چاه در فواصل زمانی مشخص توسط یک تیم تخلیه چاه تخلیه گردد.

انواع روش نصب مخزن سپتیک فاضلاب

نصب سپتیک تانک دفنی

به طور کلی سپتیک‌تانک‌ها به دو روش «دفنی» و «روکار» نصب میگردند. از مهمترین ویژگی‌های نصب به روش دفنی، عدم اشغال هیچگونه فضایی در کارگاه یا محوطه می‌باشد.

نصب مخزن سپتیک به صورت دفنی

نصب گندانبار به صورت دفنی از دیگر ویژگی‌های این تجهیزات به شمار می رود. این تانک ها در عمده‌ی پروژه‌ها در زیر زمین قرار میگیرند. در نتیجه هیچگونه فضایی را در کارگاه‌ها اشغال نمیکنند. این امر بدلیل این است که منبع سپتیک بایستی فاضلاب را بصورت ثقلی دریافت کند و از همین رو اصولا در سطحی پایینتر از پایین ترین تراز فاضلاب خروجی از ساختمان قرار می گیرد.

مخزن سپتیک دفنی

نکات کلی نصب سپتیک تانک

بسته به جنس بدنه‌ای که در این مخازن استفاده میشود، دستورالعمل نصب سپتیک تانک نیز متفاوت است. چنانچه به دنبال مخزن سپتیکی با جنس بدنه پلاستیک می باشید، بهتر است دقت نمائید که مواد PE دوجداره در بدنه سپتیک استفاده شده است یا دولایه. بد نیست بدانید که گندانبار دولایه به هیچ عنوان تحمل بار خاک را ندارد. در حالی که مدل دوجداره به راحتی تحمل بار خاک بدون سازه محافظ را دارد.

در همین رابطه رعایت نکات لازم جهت نصب موفق سپتیک تانک الزامیست:

  • به منظور نصب و راه اندازی این دستگاه ابتدا باید تمامی مقدمات نصب را آماده نمود. بطور مثال باید بتن مگر در زیر مخزن گندانبار با ضخامت 10 سانتی متر حداقل ریخته شود. علت این موضوع جلوگیری از نشست خاک به هنگام بارگزاری مخزن می‌باشد.
  • تصور کنید سپتیک تانکی با ظرفیت 60 هزار لیتر روی سطح خاک قرار گرفته است. بنابراین از بارگذاری مخزن حداقل 65 تن نیرو به کف محل نصب وارد می‌شود. این میزان نیرو قطعا باعث فشرده شدن خاک و نشست محل دفن تانک خواهد شد.
  • به یاد داشته باشید که در روش دفنی، دستگاه بایستی بوسیله قلابهای خاص در درون گودال حفر شده، قرار داده شود.

نصب سپتیک دفنی با قلاب های مخصوص جرثقیل

  • در نتیجه تراز دستگاه سپتیک بهم خواهد ریخت و مکانیزم عملکرد آن درست نخواهد بود.
  • همچنین توجه داشته باشید که چاله گندانبار که قرار است دستگاه در آن مدفون گردد، باید از هر طرف حداقل نیم متر بیشتر حفاری گردد.
  • خاک اطراف مخزن چنانچه ریزش داشته باشد، باید حتماَ چاله ای بزرگتر حفر نمود. این حفر چاله بزرگتر کمک خواهد کرد تا بتوان به سطح مورد نظر، به جهت سوار شدن تراز لوله خروجی از منبع فاضلاب به داخل مخزن سپتیک دست یافت.

جهت دریافت آخرین قیمتهای مربوط به نصب این دستگاه پرکاربرد با همکاران متخصص در شرکت پایپ گستر تماس حاصل فرمایید. همچنین در رابطه با پاسخ به پرسشهای تکمیلی شما عزیزان در رابطه با نصب سپتیک تانکها میتوانید با متخصصین واحد مشاوره پایپ گستر تماس بگیرید.

نحوه خرید سپتیک تانک چگونه است؟

برای خرید سپتیک تانک کافیست تا با شرکت پایپ گستر تماس گرفته و پروژه خود را شرح دهید. کارشناسان ما در ابتدا به شما کارفرمایان گرامی تمامی نکات لازم و موارد حرفه ای را مشاوره خواهند داد.  سپس توسط پرسنل کارآزموده پایپ گستر، سریعاَ برای شما پیش فاکتور ارسال شده و منتظر تاییدیه از سوی شما میمانند. سپس مقداری از پیشفاکتور واریز میشود و سپتیک تانک شما در صورت موجود بودن، ارسال خواهد شد. در صورت عدم موجودی، جای کوچکترین نگرانی نخواهد بود. چرا که به سرعت پروسه‌ی تولید و ارسال آغاز میشود.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید. چرا که از انتقادات و پیشنهادات شما بسیار استقبال میکنیم. با تشکر از شما بابت مشاهده وب سایت شرکت پایپ گستر. از همین رو کارشناسان پایپ گستر آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در رابطه با خرید سپتیک تانک می‌باشند. لذا جهت برقراری مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

استفاده از گرانول در تولید مخزن سپتیک!!

یکی از پارامترهای مهم در تعیین «میزان مقاومت مکانیکی سپتیک تانک»، استفاده از «مواد نو و دسته اول در تولید» آن است. البته که این موارد برای تمامی دستگاه‌های دیگر حوزه آب و فاضلاب نیز صدق میکند. بنابراین به شدت مواظب باشید که در دام سودجویی بسیاری از سازندگان غیرمعتبر نیفتید. سازندگانی که برای سود بیشتر و دستیابی به قیمت ساخت پایینتر سپتیک تانک، دست به استفاده از مواد بازیافتی، درجه دوم و گرانول میزنند. خیانتی که آشکارا به صنعتگر و البته طول عمر این دستگاه‌ها ضربه خواهد زد!!

خرید سپتیک تانک پایپ گستر

در همین رابطه به موارد زیر به شدت دقت داشته باشید:

رنگ بدنه سپتیک تانک پلی اتیلن (HDPE) به دلیل استفاده از کربن، اغلب مشکی می‌باشد. چنانچه رنگ مشکی بدنه، خیلی براق باشد، بدان معنی است که دارای مواد دست دوم بازیافتی یعنی گرانول می‌باشد. همچنین هر مقدار کدرتر باشد، یعنی در تولید لوله استفاده شده در بدنه مخزن، تمام مواد درجه یک بوده است.

خرید سپتیک تانک ارزان! واقعیت یا اخاذی؟

شیوه‌های متفاوتی برای کاهش بهای تمام شده دستگاه پیش تصفیه فاضلاب وجود دارد. اینگونه تولید موجب میشود که کارفرمایان با خرید سپتیک تانک ارزان تصور کنند که در بودجه شرکتهایشان صرفه جویی کرده اند. اما مخزن سپتیک ارزان چگونه تولید میشود؟!

در پاسخ به این سوال میتوان احتمالات زیر را در نظر گرفت:

  • برخی از شرکتهای معتبر با بکارگیری نیروی انسانی زبده، دانش روز جهان و جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی‌های روز جهان، همواره توانسته اند به طرق مختلف از هزینه‌های تولید کم کنند. اما هیچگاه از کیفیت، به جهت کاهش هزینه‌ها کم نکرده اند. اینگونه سازندگان همواره مورد تأیید بوده و محصولاتی با طول عمر بالا ارائه میدهند.
  • برخی شرکت ها با بالا بردن سطح آگاهی خریدار و انتقال دانش خود در زمینه نصب و کاهش مقاومت مکانیکی لوله مورد استفاده در تولید سپتیک فاضلاب موجبات کاهش نرخ تمام شده را فراهم می آورند.
  • بخش دیگری از تولید کنندگان با استفاده از مواد کهنه PE و در حقیقت اضافه نمودن گرانول به مواد اولیه سعی در کاهش بهای تمام شده دارند.
  • یک سری از تولیدکنندگان نیز با بالا بردن تکنولوژی خط تولید سعی در کاهش بهای نهایی دارند. در هر حال ما معتقدیم استفاده از گرانول که متاسفانه در ایران بسیار مرسوم شده است نوعی دزدی تلقی می‌شود.

خرید و فروش سپتیک تانک دست دوم

سپتیک تانک دست دوم

با توجه به نیاز جامعه و استفاده بهینه از منابع در اختیار، شرکت پایپ گستر اقدام به راه اندازی بخش بازیافت خود کرده است که سپتیک‌های دست دوم شما را خریداری و بازیافت می‌کند. البته در بعضی اوقات سپتیک تانکهای دست دوم قابل استفاده هستند و بدین طریق شما می‌توانید سپتیک تانک دست دوم را از ما خریداری کنید که به لحاظ هزینه و قیمت به صرفه تر خواهد بود.

موضوع از اینجا نشات گرفت که اکنون بیش از 14 سال است این شرکت برای شرکت کیسون در فاز 12 عسلویه یک دستگاه سپتیک تانک به ظرفیت 50 مترمکعب تولید و جهت استفاده به منطقه عسلویه ارسال نمود.

بعد از گذشت 14 سال شرکت کیسون پروژه کارگاهی خود در عسلویه را به پایان رساند. همکاران شرکت کیسون برای برگرداندن سپتیک مذکور تماس گرفتند و دستگاه مزبور به کارخانه عودت داده شد. مخزن سپتیک مزبور به قیمت فروش همان سال از ایشان بازخرید شد و بعد از تمیزکاری برای فروش در سایت دیوار قرار گرفت. همان سپتیک را شرکت ایساکو خریداری نمود و اکنون سه سال است شرکت مزبور از سپتیک تانک 50 مترمکعبی فوق الذکر استفاده می نماید ولی هنوز نشانه ای حتی از کدورت در بدنه نیز دیده نمیشود.

خرید و فروش سپتیک دسته دوم

در هر صورت این شرکت آمادگی دارد سپتیک تانک‌های پلی اتیلنی دست دوم شما را به قیمت مناسب خریداری نماید. البته این موضوع فقط در خصوص سپتیکهای شرکت پایپ گستر (اعم از فایبرگلاس و پلاستیکی) قابل انجام است چرا که گارانتی 50 ساله سایر شرکت صرفا در برابر خوردگی و فرسایش است ولی گارانتی سپتیک‌های تولیدی پایپ گستر در برابر تمامی موارد (گارانتی تمام عیار) به استثناء تعمد در تخریب می‌باشد.

تفاوت ایمهاف تانک و سپتیک تانک

ایمهاف تانک نیز نوعی دستگاه به منظور تصفیه ابتدایی فاضلابی است. با این تفاوت که در راستای تفکیک جامدات مایع و انجام عملیات هضم لجنهای مایع فعالیت دارد. بطور کلی از جمله مزایای دستگاه ایمهاف تانک نسبت به سپتیک تانک پلی اتیلن میتوان به مواردی نظیر:

  • ابعاد کوچکتر (بلحاظ قطری) و عمق بیشتر
  • کارایی و راندمان بیشتر
  • کاهش هزینه‌های انجام عملیات جداسازی
  • تثبیت لجنها در کنار تفکیک جامدات مایع
  • مصرف انرژی به مراتب کمتر و…

اشاره نمود. البته سپتیک تانک پلی اتیلن نیز دارای مزایای خاصی نسبت به ایمهاف تانک می‌باشد. بعنوان مثال در نقاطی مثل مناطق ساحلی، مرطوب و شمالی که سطح آب زیرزمینی بالا می‌باشد، امکان استفاده از مخازن ایمهاف نیست. چرا که این نوع مخزن دارای عرض کم و عمق زیادیست. فرآیند طراحی و نوع کار این دستگاه‌ها نیز به‌عنوان هاضم لجن، سخت و همراه با پیچیدگیهای خاصی می‌باشد. همچنین ایمهاف تانک در مقابل فشار و حجم بالای آب هم چندان مقاوم نیست.

اصول نگهداری سپتیک تانک فاضلاب

اصول نگهداری گندانبارها

رعایت اصول نگهداری سپتیک تانک و فراگیری آن، برای تمامی کارفرمایان و اپراتورها امری پراهمیت است. در حقیقت رعایت اصول نگهداری گندانبارها نه تنها به حفظ راندمان کاری این دستگاه‌ها کمک می‌کند؛ بلکه برای حفظ سلامتی انسانها و دفع خطرات زیست محیطی فاضلاب ها شدیداَ موثر خواهد بود.

بنابراین پیشنهاد میکنیم حتماَ و حتماَ به نکات زیر در اصول نگهداری مخازن سپتیک توجه داشته باشید:

  1. از کاشتن درخت و گیاهان قطور، حجیم و قدرتمند در کناره‌ی محل دفن گندانبار پرهیز شود. در حقیقت ریشه‌های اینگونه گیاهان قدرتمند، میتواند موجب وارد آمدن صدمات متعدد به سپتیک تانک مدفون در خاک شود.
  2. اساس تجزیه و تصفیه فاضلاب در گندانبارها، باکتری‌های بی هوازی هستند. به همین دلیل تلاش برای حذف نشدن این باکتری ها برای حفظ راندمان کاری مخزن سپتیک ، بسیار مهم است. از همین رو از نفوذ هر سیالی که باعث حذف باکتری‌های بی‌ هوازی می‌شود، پرهیز کنید. این سیالات میتواند شامل باران و همچنین مواد شوینده آنتی باکتریال باشد.
  3. از ورود آب باران به مخازن شدیداَ جلوگیری کنید. چرا که هم اسیدی هستند و هم به دلیل وجود درصد زیادی اکسیژن در قطرات باران، امکان از بین رفتن باکتریهای بی هوازی موجود در سپتیک وجود دارد.
  4. چنانچه از گندانبارهای غیردفنی استفاده میکنید که جنسش نیز پلی اتیلن دوجداره (HDPE) نباشد، حتماَ مخزن سپتیک را بر روی سطح زمین نصب کنید. زیرا این مدل مخزن فاضلابی، قدرت تحمل فشار خاک را ندارد.
  5. از ونت برای دستگاه سپتیک فاضلاب بهره بگیرید. زیرا ونت موجب انتقال گازهای بدبو به بالاترین نقطه دستگاه شده و از انفجار تانک جلوگیری خواهد نمود.

اشتراک گذاری در : share   share   share   share   share  

4 دیدگاه

gravatar

زیبانوشته شده در  1:41 ب.ظ - ژوئن 3, 2019

سلام و عرض وقت بخیر این سپتیک تانک ها تماما تولید ایران هستش؟؟

gravatar

اردشير معينينوشته شده در  2:43 ب.ظ - ژانویه 18, 2021

سلام و وقت بخير… ميخواستم بدونم آيا براي ورود جانوران موذي و مار به سپتيك تانك و از آنجا به توالت منزل تمهيداتي وجود دارد؟

دیدگاه خود را وارد کنید.